Бачко Петрово Село: Уклањање дивље депоније на излазу из села

Општина Бечеј је у сарадњи са привредним сектором обезбедила услове да се санира и уклони дивља депонија на изласку из Бачког Петровог Села према Молу. Ова депоније је већ неколико пута санирана али се више пута врло брзо „враћала“. Нелегална депонија била је вишегодишњи еколошки проблем који није било лако решити јер је депонија, према наводима мештана села, постала „регионална“. Поједини грађани су долазили и из суседних места да ту нелегално одлажу отпад.

У циљу решавања проблема ове дивље депоније која је захватила око 3 хектара земље са преко 60 хиљада кубика отпада на излазу из Бачког Петровог Села ка Молу, Општина Бечеј предузела је неопходне кораке како би отклонила овај еколошки проблем и одговорила на потребе становника тог насељеног места.

У договору са привредним субјектом, који је донео одлуку да без накнаде уклони смеће са парцеле крај пута, изводе се сви потребни радови како би се дивља депонија санирала.

Захваљујући доброј сарадњи локалне самоуправе и привредног сектора, који исказује велику друштвену одговорност према локалној заједници кроз овакве и друге видове добровољних активности, заједнички се ради на јачању и унапређењу услова за живот свих становника.

Радове је обишао председник општине Бечеј др Вук Радојевић, који је изразио своје задовољство због постигнутих резултата и сарадње, која за циљ има да одговори на потребе грађана, са којима свакодневно има разговоре на различите теме и који су исказали да је уклањање дивље депоније један од приоритета.