ВестиЕкономија

Општина Бечеј: Асфалтирање још пет улица у општини Бечеј

У буџету општине Бечеј опредељено је 60 милиона динара за реконструкцију саобраћајне инфраструктуре и тренутно се изводе радови на санацији дела улице Герберових у Бечеју.

Председник општине Бечеј др Вук Радојевић обишао је терен код Прве Месне заједнице, где ће у наредним данима бити изграђено ново дечије игралиште, за шта је завршена комплетна процедура.

„Као што смо и прошле године обећали када смо издвојили 90 милиона динара за асфалтирање улица, намера нам је да подједнако улажемо у све месне заједнице. У овом циклусу смо издвојили пет улица које су се истакле као приоритетне. Грађани су исказивали потребе да се уреде ове деонице у оквиру акције „Буџет по мери грађана, и ти се питаш“. Мислим да је ова инвестиција код Прве месне заједнице изузетно важна, јер ћемо на тај начин повезати оно што смо урадили у центру и ту мислим на Трг ослобођења, Зелену улицу, Милоша Црњанског, Доситејеву, Трг чилаг“, рекао је др Вук Радојевић.

У Другој месној заједници реконструкцијом ће бити обухваћена улица Петефи Шандора од Зелене до Хајдук Вељкове, у Трећој Месној заједници улица 4. јула од државног пута до Фекете Маћаша, у Бачком Градишту Главна улица од државног пута до Браће Бенц улице, а у Бачком Петровом Селу др Киш Имреа од државног пута до улице Николе Тесле.

„За нешто више од пола године обезбедили смо 150 милиона динара за реконструкцију улица на територији општине Бечеј. У другом делу године издвојићемо додатна средства за асфалтирање где ћемо очекивати и подршку Покрајинске владе. У току је израда пројектно-техничке документације и елабората о економској оправданости за јавно-приватно партнерство за асфалтирање свих неасфалтираних улица и за реконструкцију оних деоница које то захтевају. То је изузетно захтеван поступак и на томе интензивно радимо“, изјавио је председник општине.