ВестиДруштво

Општина Бечеј: Дружење жена из села

Удружење жена “Feminae circulo” из Бачког Петровог Села организовало је традиционално дружење жена из села, других насељених места општине Бечеј, као и из околине и региона.

Манифестацији је присуствовао и председник општине Бечеј др Вук Радојевић, који је истакао да је локална самоуправа поносна на рад и деловање Удружења жена “Feminae circulo”, те да је пружила скромну подршку у реализацији овог традиционалног догађаја.

“Подршка удружењима жена са села превазилази материјални аспект, јер кроз различите видове помоћи ми заправо дајемо допринос у континуитету њиховог рада, који за циљ има да побољша положај жена и услове у руралним срединама. Управо женски активизам игра кључну улогу у развоју локалних средина и доприноси ширем друштвеном напретку” – рекао је председник општине Бечеј.

Удружења жена, попут “Femine circulo” из Бачког Петровог Села, често представљу срце локалне иницијативе, пружајући подршку женама у побољшању квалитета живота и стварању позитивних промена у својим окружењима.

Кроз рад у удружењу, жене имају прилике да се образују, стекну нове вештине и стварају мрежу подршке која им помаже да остваре своје потенцијале, додао је он.Кроз заједнички рад на пројектима и иницијативама жене се оснажују да преузму активну улогу у одлучивању и питањима која их се тичу, што за резултат даље побољшање њиховог положаја у друштву. Др Радојевић је упутио позив свим удружењима да кроз директну комуникацију са локалном самоуправом унапређују свој рад и деловање, а све за добробит средина у којима функционишу, као и локалне заједнице у целини. Општина Бечеј стоји на располагању свима онима чији су циљеви усмерени на побољшање и унапређење својих заједница, закључио је први човек општине.

Извор: Општина Бечеј