Општина Бечеј: Наставља се асфалтирање улица у општини Бечеј

Током претходне недеље завршени су радови на асфалтирању Пролетерске улице у Бечеју од Ударничке до Хуњади Јаноша у дужини од 250 метара. Након овог, према најавама председника општине који је у суботу обишао радове следи реконструкција Синђелићеве у Бечеју у  Првој месној заједници у укупној дужини од 350 метара а затим и Шипош Јаноша у Бачком Петровом Селу у дужини од 600 метара, као и Светозара Марковића у Бачком Градишту у дужини од 1060 метара.

„Данас се налазимо у Пролетерској улици у Новом Селу, где се ради ревитализација и санација од улице Хуњади Јаноша до Ударничке и желим да и овом приликом напоменем, да уважавајући потребе грађана а пре свега спроводећи акцију „Буџет по мери грађана“ где се увек некако на првом месту испрофилишу потребе за реконструкцијом саобраћајница на територији општине Бечеј. Од 2012. године се доста тога урадило по питању саобраћајне инфраструктуре за разлику од претходног периода. То грађани примећују и ми ћемо и у наредном периоду наставити у том правцу. Из тог разлога смо у ребалансу буџета у априлу месецу смо определили 90 милионa динара за асфалтирање улица на територији општине Бечеј. У свакој месној заједници биће урађена по једна улица за почетак. На тај начин шаљемо јасну поруку нашим суграђанима да су сви подједнако важни, да не правимо разлику и зато ће у свакој месној заједници бити асфалтирана по једна улица. Зато смо данас овде где се асфалтира Пролетерска, ових дана ћемо почети и са асфалтирањем Синђелићеве улице, затим следи Шипош Јаноша у Бачком Петровом Селу, Светозара Марковића у Бачком Градишту и ако томе додамо претходно асфалтиране улице у Дрљану, Иве Лоле Рибара, Пролетерска у Радичевићу и део Светозара Милетића у Другој месној заједници. Ова улица је била један од приоритета Треће месне заједнице јер ова улица је изузетно значајна за промет у Новом Селу јер се ту налазе школа, вртић, амбуланта.“ – рекао је тим поводом др Вук Радојевић.

Да подсетимо, у јуну ове године асфалтирана је Пролетерска улица у Радичевићу, где је један део по први пут добио асфалт, затим део Светозара Милетића у Бечеју и Иво Лоле Рибара у Дрљану.

Реализацијом ових инвестиција  више од 4 километара путева  у општини Бечеј биће ревитализовано  и обновљено.

Када су у питању технички радови у Пролетерској улици све је израђено, према речима председника општине, у складу са пројектном документацијом: пут је исте ширине као што је и био (5 метара) јер је у питању ревитализација а не изградња новог пута, дужина је негде око 250 метара. Од извођача радова сазнали само да се пресвлачи улица асфалтом из два пута и то најпре са 2.5 цм а након тог и завршним слојем од 6 цм асфалта.

Председник општине је такође додао да је у плану и већа капитална инвестиција када су у питању саобраћајнице на територији целе општине. Он је најавио асфалтирање свих преосталих неасфалтираних улица на територији општине Бечеј као и поправку и ревитализацију тамо где је потребно на већ асфалтираним саобраћајницама и то путем реализације јавно-приватног партнерства.

„Желим да напоменем да ћемо у наредном периоду реализовати пројекат ЈПП, у току је израда пројектне документације за санацију и асфалтирање свих улица где се укаже потреба на територији општине Бечеј. Према процедури за реализацију јавно приватног партнерства најпре се мора урадити комплетна пројектна документација што подразумева обилазак и снимање свих улица и асфалтираних и неасфалтираних од стране инжењера и оних који се баве пројектовањем. Када се заврши та пројектнотехничка документација следи достављање тог пројекта Комисији за јавно-приватна партнерства где се након тога образлаже елаборат који економски потврђује значај таквог модела уговарања. Односно, да се докаже да ће општина на тај начин уштедети средства за асфалтирање свих улица. У елаборату ће се видети и који је то временски период током којег ће се реализовати пројекат. Ја очекујем да пројектно техничка документације буде спремна идуће године и да онда у договору са Комисијом за јавна-приватна партнерства која то одобрава, а на основу утврђених економских модела и инструмената који потврђују да ли је нешто економски оправдано или не, ми почнемо и са реализацијом.“ – рекао је др Радојевић.

Након завршетка радова на асфалтирању Пролетерске улице у Бечеју од Ударничке до Хуњади Јаноша у дужини од 250 метара, председник општине Бечеј, др Вук Радојевић, је обишао почетак радова у улици Синђелићева у Бечеју која ће бити ревитализована у дужини од 350 метара, након чега следи улица Шипош Јаноша у Бачком Петровом Селу у дужини од 600 метара, као и Светозара Марковића у Бачком Градишту у дужини од 1060 метара.