Друштво

Општина Бечеј подржала „Гастро фест Тиса 2023“

Општина Бечеј традиционално је подржала манифестацију „Гастро фест Тиса 2023“, коју реализује Организација глувих и наглувих Бечеј.

Тим поводом, председник општине Бечеј др Вук Радојевић, био је гост свечаног отварања. У свом обраћању он је истакао да је Општина Бечеј у претходном периоду настојала да брине о сваком грађанину и да кроз подршку различитих видова програма и активности допринесе унапређењу квалитета њихових живота и да ради на јачању равноправности свих грађана у локалној заједници.

„Трудимо се да се сви грађани осећају равноправно. Из тог разлога и ове године ћемо путем конкурса подржати рад и функционисање Организације глувих и наглувих Бечеј, али сада са још значајнијим средствима него прошле године, као и путем организације обука занковног језика у сарадњи са Саветом за здравље, које већ неколико година уназад Општина Бечеј организује за запослене у локалној самоуправи са циљем превазилажења баријера у комуникацији.

Манифестација „Гастро фест Тиса 2023“ је за нас значајна и у туристичком смислу јер окупља госте из 19 градова широм Србије, који ће имати прилике да се увере у лепоте Бечеја и сигуран сам да ће их то понукати да се поново врате и да нас посете“, рекао је председник општине Бечеј, др Вук Радојевић и додао да је локална самоуправа манифестацију подржала и у техничком делу организације.

Он се уједно захвалио Покрајинском секретаријату за привреду и туризам и Министарству за рад, борачка и социјална питања, који су такође препознали значај ове манифестације и подржали је.