Сервис

Општина Бечеј: Прорадио семафор у Змај Јовиној улици

У понедељак, 30 јануара на раскрсници Змај Јовине и Зелене улице коначно је прорадио семафор који је још у септембру месецу постављен на том месту. Радови су били завршени још јесенас али се прилично дуго чекало да семафор и проради. Од надлежних нисмо добили неко подробније објашњење зашто се толико дуго чекало да семафор буде и укључен али претпоставка је да је било неопходно да се прикупе све дозволе за постављање и за регулацију саобраћаја на том месту јер до сада на тој раскрсници није било семафора. Свакако ће бити потребно, и надлежни апелују да грађани буду опрезни, да учесници у саобраћају убудуће посебно обрате пажњу на тој деоници у прво време док се сви учесници у саобраћају не навикну на нову регулацију раскрснице.

Да подсетимо, изградња овог семафора започета је још у априлу месецу прошле године када је Општинска управа Бечеј потписала уговор за јавну набавку радова на изградњи семафора на углу Зелене улице и Змај Јовине са ДОО „Селма“ из Суботице а вредност пројекта је била око 4.9 милиона динара.

Изградњу овог семафора финансирао је Покрајински секретаријат за енергетику и грађевинарство у оквиру пројеката којим је подржао развој саобраћаја и путне инфраструктуре крајем 2021. године. На конкурсу ресорног секретаријата подржано је 27 пројеката који су били реализовани у 18 јединица локалне самоуправе. Бесповратна средства тада су обезбеђена за уређење зона школа, семафоризацију раскрсница и пројектовање кружних токова.