Друштво

Градско позориште: У току санација крова

У Градском позоришту Бечеј тренутно се полако приводе крају радови на реконструкцији крова а паралелно са тим у згради изводе се и радови на реконструкцији топловода. Ипак Градско позориште ради и даље и програми се одвијају без већег застоја. Светосавске приредбе, концерти, позоришне представе, већи број филмских пројекција па и ретро журке предвиђене су програмом током прва два месеца ове године.

За пројекат реконструкције крова обезбеђена су средства у износу од 14 милиона динара путем конкурса „Градови у фокусу“ Министарства културе. Поред тога и из општинског буџета додељено је за ову реконструкцију још 4 милиона динара. Радови би требало да буду завршени до краја фебруара.

Директор Градског позоришта, Здравко Петровић, говорећи о санација зграде Градског позоришта рекао је да након ове реконструкције ова установа намерава да настави са апликацијама на све могуће релевантне конкурсе који буду расписани од стране виших нивоа власти (покрајинских и републичких) да би прибавили средства за даљу санацију зграде Градског позоришта. Након реконструкције крова приоритет је најпре извлачење влаге из приземног дела зграде, затим замена прозора и дрвенарије ради побољшања енергетске ефикасности и тек на крају и санација фасаде.