ОШ „Шаму Михаљ“: Нове донације, „истеривање зиме“, упис првака

Основна школа „Шаму Михаљ“ је на самом почетку другог полугодишта добила неколико донација. Спортски центар и Мађарски национални савет су делом опремили спортску салу спортском опремом, Мађарски национални савет је донирао 80.000 динара. Удружење пријатеља Војводине је овој школи донирало 3.000 евра који ће бити потрошени за обезбеђивање бесплатне ужине социјално најугроженијим ученицима школе до краја ове школске године.

Као и сваке и ове године ученици школе „Шаму Михаљ“ су у оквиру школских активности одржали манифестацију „Истеривање зиме“ али овога пута у другачијој форми и поштујући мере заштите услед епидемиолошке ситуације. Наиме, ове године су уместо маскенбала и поворке одржане радионице са мањим групама ученика. Ученици су радили ликовне радове на тему ритуала „истеривања зиме“.

И у овој школи, као и у свим осталим, тренутно је у току упис за прваке. Уколико родитељи желе да упишу децу у школу потребно је само да се пријаве и доставе секретаријату школе свој матични број и матични број детета. ОШ „Шаму Михаљ“ ове године уписује два одељења на мађарском и једно на српском наставном језику.