ОШ “Север Ђуркић” најбржа у “Трци за срећније детињство”

ШКОЛСКИ СПОРТ

Црвени крст Бечеј у сарадњи са Атлетским клубом Бечеј и уз подршку Општине организовао је „Трку за срећније детињство“. Хуманитарно такмичење, одржано у Горанском парку на трим стази, окупило је ђаке четвртих разреда основних школа из Бечеја под слоганом „Имамо циљ – дођи на старт“.
“Са поносом могу да кажем да је концепт наше “Трке за срећније детињство” другачији од осталих у организацији Црвеног крста на територији Војводине. Ми смо једини направили штафетну трку како би деци било занимљивије. Трим стазу у дужини од око 480 метара поделили смо на пунктове. Први и последњи такмичар постижу брзину, а други и трећи такмичар, поред штафете коју имају у руци и коју предају једни другима, имају и одређену активност коју треба да испуне. Овог пута су то биле лоптице које су држали у другој руци, трудећи се да им не испадне”, објашњава Маријана Ћаловић, секретар Црвеног крста Бечеј.
А најбољи резултат остварили су ученици ОШ „Север Ђуркић“, који су штафетну трку завршили за 1 минут и 22 секунде. Друго место припало је екипи ОШ „Здравко Гложански“ са резултатом 1 минут и 29 секунди, треће место освојили су ђаци ОШ „Петефи Шандор“ који су трку завршили за 1 минут и 36 секунди, док је четврто место припало ОШ „Шаму Михаљ“ чији ученици су остварили резултат 1 минут и 55 секунди.
“И ове године прва награда су били ранчеви, опремљени са школским прибором. Друга и трећа награда су били блокови за цртање, бојице, фломастери, све оно што је деци потребно за школу. Са поносом могу да кажем да ђаци који су учествовали на прошлој “Трци за срећније детињство” и освојили прво место и дан данас носе те ранчеве”, казала је Ћаловић.
У оквиру „Трке за срећније детињство“ прикупљено је 4.200 динара, које је колектив ОШ “Север Ђуркић” одлучио да додели свом ђаку, Ивану Филипчеву, којем је неопходан новац за свакодневну рехабилитацију.

Вукашин Љубојев