Спорт

Освојили осам титула

КАРАТЕ – ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА СВЕ УЗРАСТЕ

Такмичари Карате клуба Бечеј забележили су изузетан наступ на Првенству Србије за све узрасте, које је у техничкој организацији Карате клуба Јуко – Банат из Зрењанина и Шотокан карате савеза Србије одржано у суботу 11. маја у Зрењанину. Учествовало је укупно 650 такмичара из 50 клубова, а бечејски клуб је на најзначајнијој манифестацији Шотокан карате савеза Србије имао 16 представника у појединачној конкуренцији, као и четири екипе.
Титуле најбољих у Србији у извођењу ката у појединачном делу такмичења су освојиле Катарина Киш у конкуренцији нада, пионирка Неда Стојадиновић и Ана Река Комароми у конкуренцији кадеткиња, док су исти успех у борбама остварили Јелена Јовичић и Едвин Штеибел, обоје у конкуренцији нада.
Бечејци су били веома успешни и у екипној конкуренцији где су успели да освоје три златне медаље у извођењу ката. На највиши степеник победничког постоља су се заслужено попели тим кадеткиња који су чинили Ана Река Комароми, Катарина Киш и Катарина Јакић, састав женских нада у саставу Катарина Киш, Катарина Јакић и Маја Митић и кадетски мешовити тим у којем су наступили Ана Река Комароми, Алекса Мишковић и Вељко Мишковић.
Сениорски ката тим који су чинили Мирослав Опарница, Видор Холоши и Алекса Михајловић је остварио одличан резултат освојивши бронзану медаљу, а исти успех Опарница је поновио и у појединачном извођењу ката, као и у борбама где је дошао до још једне заслужене бронзе, а медаљу истог сјаја освојио је и у апсолутној конкуренцији, у категорији +85 килограма. Сребрне медаље су у борбама освојили пионир Филип Мишић, у категорији +45 килограма и млађа сениорка Емилиа Нађидаи, у категорији +65 килограма. Бронзану медаљу у извођењу ката су освојили кадети Катарина Јакић и Вељко Мишковић, док се медаљом истог сјаја окитио и Ковач Балаж у борбама, у категорији до 50 килограма, такође у конкуренцији кадета.

Синиша Ерак