Óbecse

Pécsi könyvadomány az Óbecsei Gimnáziumnak

A pécsi székhelyű Kosztolányi Dezső Céltársulás közel ezer magyar nyelvű gimnáziumi tankönyvet ajándékozott az Óbecsei Gimnáziumnak. Az adományokat Kiss Igor, a Kosztolányi Dezső Céltársulás óbecsei szervezetének a tagja március 22-én adta át az iskola képviselőinek.

  • A Céltársulás azon dolgozik, hogy a délvidéki magyar fiatalokat támogassa. Ennek az együttműködésnek köszönhetően jelenleg pécsi diákok vannak egy csereprogram keretében Temerinben, az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola tanulói pedig most érkeznek haza Pécsről. A Céltársulás több száz új vagy legfeljebb egy éven át használt könyvhöz jutott, amelyeknek nagy része magyarországi gimnáziumi tanköny – ezekből érkezett közel ezer Óbecsére – mondta el a könyvadomány átadásakor Kiss Igor.

A Kosztolányi Dezső Céltársulást a Pécsi Tudományegyetem végzett és végzős hallgatói alapították 2015. szeptemberében azzal a céllal, hogy az egész Kárpát-medence magyar nyelvű fiatalságát a szülőföldön történő boldogulásban segíteni és ösztönözni tudja. A szervezet névadójára tekintettel különös figyelmet fordítanak a mai Szerbia, Horvátország és Szlovénia területén élő magyar közösségekre.

F.R.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *