Спорт

Пикадо: Бечеј шампион Србије у пикаду

Пикадо клуб Бечеј окитио се титулом шампиона Србије, након одиграног последњег кола Националног екипног првенства Србије и то на домаћем терену, у хали спортског центра у Бечеју.

Бечејци су сезону завршили са укупно 50 бодова, чак 17 победа и једним поразом, који су претрпели од екипе „Пикадере“ из Ужица. На другом месту, са три бода мање, завршио је Пикадо клуб Јунаковић из Апатина, док је трећу позицију заузео ПК Фамилија 32 из Чачка.

„Пикадо клуб Бечеј је основан 2015. године. До сада смо имали запажене резултате у националној лиги Србије у оквиру Пикадо федерације Србије, били смо трећи на последњем првенству које је одиграно 2020. године, а након тога је уследила пауза због ковида. После оне чувене ватерполо генерације мислим да нисмо имали националног шампиона. То је велико достигнуће за нас, јер пикадо као игра није само кафански спорт. Треба да се разбију предрасуде. Пикадо тражи озбиљан тренинг и пожртвовање, а захваљујући томе дошли смо до врхунских резултата који су можда за светски пикадо мали, али за нашу земљу су огромни“, каже члан Пикадо клуба Бечеј, Милан Антонић.

Пикадо клуб Бечеј чине 24 активна играча, који се такмиче у две лиге. Прва екипа Бечеја је освојила титулу државног првака, док су у оквиру друголигашког надметања заузели трећу позицију.

Завршно такмичење у Бечеју започело је интонирањем државне химне, потом је у име Пикадо федерације Србије учеснике такмичења поздравио председник Скупштине Небојша Перовић, а у име града домаћина члан Општинског већа задужен за спорт, ом-ладину и туризам Дане Мандић, који је том приликом уручио и пригодан поклон домаћину у виду шест професионалних пикадо табли.

„Презадовољни смо што се национално првенство одржало у Бечеју и што се наш клуб окитио титулом првака у овом спорту. То нас обавезује да да подржавамо рад овог клуба. Овог пута смо им донирали шест професионалних пикадо табли у вредности од око 60.000 динара, за које су они изразили жељу да су им неопходне у даљем раду. Искористио бих прилику да их похвалим, јер је успех који су остварили резултат њиховог ентузијазма, јер је то једини клуб који прошле године није конкурисао за средства за ову годину. Све што су до сад остварили представља плод њиховог финансијског улагања и времена које су издвојили“, казао је Мандић.

„Подршка Општине Бечеј нам је веома значајна, јер смо добили табле, а средства за то су у суштини и највећа. Управо то је највећи потрошни материјал у пикаду“, рекао је Антонић.

До шампионске титуле Бечејци стигли у следећем саставу: Слободан Блажин, који је на појединачном првенству освојио четврто место и кандидат је за репрезентацију Србије, Владо Вранић, Иштван Пејдл, Владимир Рнић, Стефан Секулић, Миодраг Стојков и Шандор Финта.

Вукашин Љубојев