ДруштвоЕкономија

Плац на поклон за изградњу канализације и пута

Већ две године најављивана од стране општине изградња канализације у Малој Босни тренутно је у фази прикупљања сагласности од власника парцела и кућа и објеката у том делу града да би радови могли да буду започети. Велики део земље кроз коју ће пролазити и траса пута али и канализациона мрежа је у приватном власништу.

Један од наведених власника је и Груја Дорословачки, Бечејац који живи у Сурчину. Он је власник једне од веома стратешки битних парцела за пројекат кроз коју ће проћи пут и кроз коју у улици Воћњака би требало да прође и траса канализације. Груја Дорословачки је одлучио да део парцеле величине око 20 ари поклони граду. У четвртак, 17. октобра је потписао уговор о донацији са председником општине Драганом Тошићем. У разговору са новинарима Груја Дорословачки је објаснио да је та парцела коју је поклонио део наследства од његових родитеља и да је он из Бечеја отишао још 1970. године али да је и даље веома везан за Бечеј, да прати дешавања у граду и да из те перспективе можда боље да види Бечеј него ми овде. Он је рекао да сваки пут када дође види промене и да се због тога одлучио да поклони земљу јер сматра да је локална самоуправа на челу са председником Тошићем одговорна и посвећена интересима грађана Бечеја. Он је такође поручио да му је веома драго што и он на овај начин може да помогне да се људима који живе у том делу града омогући лакши, удобнији и бољи живот.

Председник општине Драган Тошић са своје стране и од стране локалне самоуправе се захвалио Груји Дорословачком на овој донацији за коју је рекао да је веома важна и да је његова парцела коју је донирао једна од парцела за које је била неопходна сагласност власника да уопште може да се започне са изградњом канализацације у Малој Босни и на Шиштаку. Тошић је рекао да је овакав гест Грује Дорословачког леп и хуман и да може да послужи као добар пример и осталим грађанима и власницима земље на којој се раде инфраструктурни радови који су важни за функционисање града. Он је напоменуо да има и супротних примера јер има грађана који не желе да дају сагласност за коришћење земљишта, да не схватају да је у њиховом и у интересу њихових комшија да се унапреди инфраструктура у граду и да је пројекат изградње ове канализације морао да се мења због проблема са власницима парцела на простору где је пројекат требало да буде реализован.