Сервис

Плаћање одвожења смећа и без потписаног уговора

Корисници услуга „Потисја-Бечеј“ ће бити у обавези да плаћају услуге одношења смећа по домаћинству без обзира да ли са овим предузећем имају потписан уговор или не. Не постојање лично склопљеног уговора више неће бити изговор за неплаћање услуга. Ово ће стајати и у измени општинске Одлуке о одржавању чистоће пошто је Општина у обавези да ту одлуку усклади са Законом о комуналним делатности. Грађани ће и даље у индивидуалним домаћинствима и кућама бити задужени са кантом и смеће ће бити према распореду покупљено.

У општини Бечеј чак 99,5 посто територије и домаћинстава су покривени са услугом одвожења и смећа и секундарних сировина које се посебно прикупљају. Наплата услуга од становништва је такође висока у односу на остала предузећа, чак 95 посто. У случају да постоје неки заостали дугови грађани могу да се обрате овом предузећу да се дуговања репрограмирају.

Да подсетимо, ово предузеће је за први део октобра месеца заказало и велику акцију чишћења и прикупљања кабастог отпада. У прошлом броју смо благовремено објавили распоред прикупљања.