ВестиДруштво

Планинарско друштво „Lesson“: Акција пешачења у Горанском парку

Иове године пред сам почетак лета Планинарско друштво „Lesson“ организовало је акцију пешачења у природи. Око 150 ученика, љубитеља природе из Бечеја и околних места из Војводине, одазвало се на ову традиционалну акцију, која се налази и у званичном календару Планинарског савеза Војводине. Као и претходних година, тако и ове, Општина Бечеј подржала је реализацију овог спортско-рекреативног догађаја, са циљем промоције и неговања здравих стилова живота и пешачења.

„Ове године дружење уз шетњу почело је испред просторија овог друштва у кућици у Горанском парку. Као и претходних година биле су две стазе од 6 и 12 километара па су присутни могли да одаберу коју ће препешачити, за колико имају снаге овога пута. Ове године имамо срећу да сада имам кућицу на коришћење и да ову акцију одржавамо у Горанском парку. Уложили смо у овај простор доста средстава, помогла нам је и локална самоуправа. Када је у питању одзив на акцију, поред наших чланова имамо и госте из Сомбора, Зрењанина, Новог Сада, Суботице, Сирига. Од како смо овде у Горанском парку осети се наше присуство јер нема више нереда, ломљења мобилијара, све је другачије јер ми смо ту сваки дан од пет сати поподне до седам. Неко је ту увек дежуран. Младих, на жалост, имамо мало, наш знак је због тога ова наша корњача коју имамо на мајицама. Споре смо, али достижне, све стижемо, све хоћемо и успевамо у томе.“ – рекла је Мира Вуковић, председница удружења.

Присутним „шетачима“ обратио се и председник општине Бечеј др Вук Радојевић: „Ми Имамо одличну сарадњу са Планинарским друштвом „Lesson“, које је у претходном периоду исказало потребу да им недостаје простор где би се окупљали, одржа-вали састанке, обуке и где би могли да дочекују госте, као што је то случај данас. Општина Бечеј је издвојила финансијска средстава и заједно са члановима „ Lesson-а“ уредила горанску кућицу, која је била изузетно запуштена. Захвалио бих се нашим суграђанима, члановима планинарског друштва, на томе што својим ангажманом дају допринос локалној заједници и верујем да је ово добар начин да им се за то одужимо“. – рекао је Радојевић.