Спорт

По бодове у Врбас

Одбојкаши Мушког одбојкашког клуба Бечеј остварили су победу и пораз у утакмицама седмог и осмог кола Друге републичке Север. Прво су на свом терену савладали Сомбор са 3:0 (25:21, 25:16, 25:22), а потом су такође код куће поражени од екипе Дунав Волеј из Новог Сада идентичним резултатом 3:0 (25:17, 25:22, 25:18).
Након осам кола Бечејци се налазе на шестом месту на табели са 11 бодова и до краја полусезоне им још предстоји гостовање претпоследњем Врбасу где ће тражити победу чиме би остварили зацртани циљ са почетка првенства а то је пет победа у првој полусезони.

Бесплатна школа одбојке

Крајем новембра је стартовала Пионирка лига Војводине у којој учествује преко 20 екипа које су подељене у четири групе. У групи са МОК Бечеј се налазе још Бач, Сомбор, Кулпин и Турија, а како је тренер Никола Џигурски истакао ово такмичење ће бити одлична прилика за младе одбојкаше, генерације 2004., 2005. и 2006. годишта да стичу преко потребно такмичарско искуство.
–Изузетно ми је задовољство да истакнем да након осам година рада нова генерација младих бечејских одбојкаша креће у такмичарске изазове. Нисмо им поставили никакву посебну амбицију у овом такмичењу осим стицања искустава. У плану нам је да одиграју двадесетак утакмица и то ће им бити највећи добитак ове сезоне, а и нама дугорочно пошто су они будућност овог клуба. Позвао бих све дечаке рођене 2005. године и млађе да нам се прикључе, а ако то учине у децембру и јануару имаће право да бесплатно тренирају у нашем клубу до јуна месеца, тј. до краја школске године, казао је Џигурски.

Синиша Ерак