Почиње битка за „Плеј-оф“

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 почели су припеме за јесењи део првенства у оквиру Прве лиге Србије. Прва прозивка обављена је у понедељак 2. јула на Градском стадиону у Бечеју када је своју опрему први пут задужио и нови шеф стручног штаба Бечејаца Бранко Савић. Некадашњи ас београдског Партизана, члан шампионске генерација која је играла Лигу шампиона, обратио се играчима речима да од њих очекује озбиљан рад и наставак узлазне путање којом бечејски фудбал иде годинама уназад. Он је укратко представио план припрема и главну амбицију клуба која ће бити пласман у „Плеј-оф“, односно заузимање места у горњем делу табеле.
Дејан Станојев, спортски директор, Драган Ковачев, члан Управног одбора и Славиша Да-бижљевић, председник Скупштине клуба су у кратким излагањима пожелели „новајлијама“ и „староседеоцима“ припреме без повреде и пуно спортске среће у периоду који им предстоји.
Први тренинг је одрађен у лаганијем ритму, а нови шеф стручног штаба је у обраћању присутним новинарима истакао да му је овај посао највећи изазов у досадашњој тренерској каријери, додавши да је задовољан условима за рад у бечејском клубу.
Одговарујићи на питање какав стил игре љубитељи фудбала у Бечеју могу да очекују од њега као бившег дефанзивца, Савић је истакао:
–Сигурно могу очекивати нападачки стил игре, без обзира што сам био одбрамбени играч. То свакако не подразумева да ћемо заборати обрану пошто се кућа гради од темеља. Одбрана је по мени јако битан део и све креће од ње, али не бежим од нападачког фудбала тако да се надам да ћемо успети то да наметнемо кроз наше игре. Шест недеља припрема је оптимално време и да се упознамо и да направимо и тим и игру. Прелазни рок траје до 31. августа, биће и долазака и одлазака али имамо довољно времена за све, јасан је био Бранко Савић у првом обраћању за бечејске медије.
Сава Радић годину дана на позајмици
Дејан Станојев, спортски директор ОФК Бечеј 1918 је говорећи о играчком кадру истакао да је ситуација око одлазака иста као и и раније. Отишли су Алексадар Мирков у Војводину из Новог Сада, Коста Алексић у Чукарички о Горан Поткозарац који је добио дозволу од управе нашег клуба да тражи нову средину. Сви остали играчи који су изборили пласман у Прву лигу Србије су и даље на рапослагању тренеру Бранку Савићу.
Ново-старо лице у нашем клубу је Славољуб Дабижљевић, некадашњи капитена Бечејаца који се вратио из Младости из Бачког Јарка, доведен је Немања Радовић бивши голман зрењанинског Радничког, одбрамбени играч Угљеша Јевић из ЧСК-а из Челарева и играч средине терена Стефан Цвијић из Слоге из Ердевика. Завршен је посао око доласка дефанзивца Саве Радића из Чукаричког, са којим је договорена позајмица на годину дана.
На првом окупљању наше екипе је било 27 играча од којих је десетак њих на проби где ће покушати да се наметну тренеру Савићу, а по речима Дејана Станојева ради се на довођењу бар још једног „звучног“ појачања из редова неког суперлигаша што би, како је спортски директор нашег клуба истакао, „заокружило причу“ око склапања екипе за почетак сезоне.
„Генералка“ са ТЦС из Бачке Тополе
Током летњим припрема наша екипа ће одиграти и неколицину припремних утакмица. Према речима новог шефа стручног штаба Бранка Савића данас је у плану да се одигра тренинг-меч где у којем ће се састати две екипе наших играча, док је за петак 13. јул планира меч против младог тима новосадске Војводине. После тога ће Бечејци играти против репрезентације Катара која се налази у Србији у оквиру својих припрема а потом им следе дуели против Радничког из Зрењанина и Радничког из Сомбора, као и меч против Инђије. Генералну пробу наши играчи ће имати против екипе ТСЦ из Бачке Тополе која има највише амбиције у наредном циклусу Прве лиге Србије.

Синиша Ерак