ДруштвоРазонода

Где летују Бечејци ове године

Сезона годишњих одмора само што је почела, а из туристичких агенција поручују да је најпопуларнија дестинација за летовање и даље Грчка, за којом следи Турска, Египат и наравно Црна Гора.

Грчка и то Олимпијска регија је и даље најпопуларнија међу Бечејцима.

«Дефинитивно најпопуларнија дестинација међу суграђанима је регион северне Грчке, где су већ неколико година уназад аранжмани најтраженији, односно Касандра и Ситонија, затим Олимпска регија, поред ове регије ове године апсолутни хит међу нашим суграђанима је Египат јер је летовање веома повољно и нуди најбољу понуду у односу цена/квалитет. Што се тиче ових непредвиђених временских услова кад је Грчка у питању углавном су наши суграђани уплатили летовање много раније пре ових временских неприлика и није било отказивања. Што се тиче Црне Горе она јесте и даље веома популарна дестинација али ту углавном Бечејци иду без агенцијских аранжмана у сопственој режији и без резервације. Хрватска је слабије заступљена у смислу организованих аранжмана, било је само неколико заинтересованих углавном за регион око Макарске. Наши суграђани углавном бирају да путују или аутобусом из Новог Сада или сопственим возилом, за Грчку су веома ретки авионски аранжмани.»  рекла нам је Катарина Нонин из агенције Easy Travel.

Нешто слично нам је рекла и Александра Врекић из агенције „Бечејпревоз турист“: „Већина аранжмана и ове године је за Грчку, за Олимпијску регију али у нашој агенцији ове године је Турска хит међу клијентима и то посебно Кушадаси. Углавном су у питању аутобуске туре. Ми у нашој агенцији најбоље сарађујемо са Аргус турсом јер су најпоузданији, до сада никада нисмо имали ни један проблем, никаква отказивања или проблеме са смештајем или квалитетом комплетног аранжмана. Поред тога код њих су веома повољни аранжмани што нашим суграђанима свакако одговара. Ове године се баш повећао број летовања за Турску јер су аранжмани чак од 80 евра. Што се тиче црногорског приморја и дање већина бечејаца тамо одлази без агенцијаи у сопственом аранжману, већина чак не резервише места и иду на то да ће кад стигну тамо наћи место. Што се тиче Хрватске није било пуно заинтерсованих али има, најпопуларнија је и даље макарска ривијера. Интересантно је да је ове године поптуно изостало интересовање за Бугарску, која је у претхоним годинама била веома популарна за јефтиније летовање.“

Према речима обе саговорнице у односу на прошлу и неке претходне године није се смањио број купљених аранжмана, можда је чак мало и повећан што значи да наши суграђани и даље бирају да за летовање ипак одвоје из кућног буџета одређена средства, посебно породице које летују са децом без обзира на финансијску ситуацију.