Завршен овогодишњи оригами камп

На почетку свечане доделе диплома за учешће у раду кампа деци и родитељима се обратила Милена Гмијовић испред Друштва учитеља Бечеј који је по 8. пут био домаћин и организатор оригами кампа.

„Наша идеја се родила давно, пре 8 година и током тог вишегодишњег рада година дошли смо неких нових идеја. Пре пар година започели смо тематске оригами кампове. Ове године је тема била „Диван дан – рођендан“. На ову тему правили смо разне фигурице и разне облике који могу да се примене на некој рођенданској журци. Прво смо правили позивнице, па облике који представљају храну и пиће – хамбургере, кроасане, мафине, онда прибор чашу за сок, чинијицу за послуживање и сл.“- рекла је Милена Гмијовић

На питање учитељице Милене Гмијовић како су деца видела своје учешће на кампу јавило се неколико ученика да кажу колико су били задовољни учешћем и колико им је овај камп непосредно после завршетка школске године и на почетку распуста значио. Малишани су очигледно уживали на овим радионицама и веома су елоквентно и слободно изразили своја запажања, шта им је од програма највише било занимљиво да раде и праве од папира, издвојили су тродимензионалне утилитарне предмете као што су чинијице и чаше за послуживање и друго.

Поред деце и ове године било је и родитеља који су заједно са својом децом учествовали у радионицама. Поједини родитељи су јавно похалили ове радионице и изразили задовољство колико су њихова деца научила на овом кампу и колико су се добро при том забавила радећи. Већина деце у камповима учествују са својом браћом и сестрама, млађим или старијим и често у радионицама присуствовале скоро целе породице. Родитељи су похвалили и одали признање и водитељима радионица „на великом стрпљењу“.

Након овог Милена Гмијовић је свим учесницима додела дипломе а након тога је у холу Народне библиотеке организована изложба радова као мали коктел за малишане и родитеље. На овај начин је затворен овогодишњи оригами камп …. до следеће године.