Почиње реализација пројекта измештања аутобуске станице

У претходних недељу, две, грађани (и сви они који су били заинтересовани да дају своје стручно или друго мишљење и сугестије) су могли да у општини Бечеј погледају урбанистички план нове аутобуске станице која ће бити изграђена на почетку индустријске зоне на крају Новосадске улице. О пројекту измештања аутобуске станице из центра града прича се још од почетка мандата ове општинске власти, писало се о томе (погледати наш интервју са председником општине на крају прошле године) дебатовало у јавности и на друштвеним мрежама довољно до сада. На месту где се сада налази велика аутобуска станица предвиђен је, у овом моменту, тржни центар Лидл и мање аутобуско стајалиште са неколико перона, али без управне зграде и простора за паркирања аутобуса.
Почетак ове инвестиције чија је прва фаза измештање аутобуске станице предвиђа се већ у првој половини ове године. Будући комплекс Бечејпревоза у индустријској зони ће се такође радити фазно и ту ће се наћи поред саме аутобуске станице и помоћних објеката за одржавање возила и паркирање и управна зграда овог предузећа.


Бечејска аутобуска станица је на простору где се сада налази отворена средином 1981. године и скоро 40-так година је била на том месту од када када је пробијена улица Данила Киша. Ту је првобитно на почетку била предвиђена зелена површина, паркић, али је због затварања кружног тока у центру годину дана раније промењена намена. Ова садашња аутобуска станица отворана је у јулу 1981. година, а инвестиција је Бечеј-транс коштала 55 милиона (ондашњих) динара. У сваком случају центар града ће за коју годину изгледати потпуно другачије па ћемо се навићи једног дана и на то.