Политика

Политика: Изборна скупштина Општинског одбора СНС

Изборна Скупштина ОО Српске напредне странке за Бечеј одржана је 27. априла 2023. године у великој сали Градског позоришта у Бечеју. Чланови странке изабрали су поново др Вука Радијевића за председника одбора. Он  ову функцију обавља од 2010. године, од оснивања странке општинском нивоу. Мандат председника у наредном периоду траје следеће четири године.

Заседање Скупштине је било затворено за јавност а након што је завршен избор и гласање нови председник се обратио медијима. На Скупштини је засад изабран само председник ОО, он ће у наредном периоду предложити нови одбор и тим са којим ће радити у наредном периоду.

Др Вук Радојевић, председник ОО СНС

„Изборна скупштина Општинског одбора Српске напредне странке одржана је данас у прелепом амбијенту Градског позоришта Бечеј, пред препуном салом наших колега који су подржали одржавање наше изборна скупштине. И оно што је претходило данашњој седници су биле изборне седнице Месних одбора у свим насељеним местима и у самом Бечеју. Претходних месец дана спроведене су изборна активности, руководство свих месних одбора, дакле осам одбора на територији општине Бечеј, су делегирали и изабрали делегате који су представљали своје месне одборе на данашњој изборној скупштини Општинског одбора и најважнија тачка на дневном реду је био избор председника ОО СНС-а. На предлог делегата био је један кандидат. Моја маленкост је била предложена од стране делегата и једногласно сам изабран за председника ОО СНС-а. Ову прилику желим да искористим да се захвалим свим члановима, симпатизерима који подржавају рад Српске напредне странке на нивоу Бечеја који су ми указали поверења у претходном периоду а данас ево и за нови мандатни период. Велика је част и задовољство бити на челу политичке странке која је, заиста, унела једна реформски приступ како на републичком тако и на локалном нивоу и оно што јесте, заправо, обавеза јесте да у наредном периоду са мојим тимом људи максимално учинимо како бисмо Бечеј учинили још бољим местом за живот свих нас. Заправо, то јесте приоритет у раду локалних општинских одбора и оно што нас очекује у наредном периоду јесте да ја као председник ОО формирам тим Општинског одбора, дакле потпредседнике, секретара, нове председнике савета, то је нешто што нас очекује у наредном периоду. То је битно јер Српска напредна странка заузима најзначајнију позицију у оквиру локалне власти и делегира своје предлоге на одређеним позицијама. То је један период веома изазован пред нама у последњој години пред изборе јер у наредних годину дана ћемо сигурно имати изборе, на локалном и покрајинском нивоу, вероватно и републичком али ово јесте сада период у којем морамо у потпуности да формирамо Општински одбор, да га ојачамо и да предузмемо све активности да бисмо направили добар резултат на предстојећим изборима.“ – рекао је др Вук Радојевић.

Радојевић је такође рекао и да је он на челу овог бечејског Општинског одбора од давне 2010. године и додао да је то част али са друге стране и обавеза и одговорност коју та позиција носи са собом и захвалио се свим својим сарадницима који су га подржавали у претходном периоду и који га и сада подржавају и, сасвим сигурно, то ће чинити и у наредном периоду.

Очекујем од њих да будемо још сложнији, још јединственији како бисмо заиста били носиоци  промене на локалном нивоу. Грађани Бечеја то очекују од нас, то је наш задатак и ја сам сигуран да ћемо и у наредном периоду урадити још доста тога. Велике имамо пројекте пред нама, велике задатке и ја сам сигуран да ће СНС, уз подршку грађана  коју има то наставити. Искористићу и ову прилику да кажем који су то конкретни показатељи који говоре у прилог томе како је овај Општински одбор радио у претходном периоду. Ако погледамо 2012. годину и подршку од неких 17 % на локалним изборима, ми смо дошли до подршке 52% 2020. године. Ако говоримо о председничким изборима 2012. године подршка је била на нивоу од око 19%, сада имамо подршку од око 70%. Дакле то су егзактни показатељи који најбоље говоре о томе како грађани општине Бечеј оцењују између осталог и рад ОО Српске напредне странке. Ако направимо једну упоредну анализу на свим бирачким местима, по свим месним заједницама види се драстичан пораст поверења наших суграђана у Српску напредну странку. Од 15 посто подршке, сад имамо ситуацију да имамо нека бирачка места где имамо скоро 90 посто подршке. Дакле, заиста се доста радило. Сигурно да је наш председник Александар Вучић најзаслужнији за овако добре резултате  на свим нивоима , то је недвосмислено. Али исто тако сам уверен да смо и ми на локалном нивоу, својим радом, ангажманом дали свој скромни допринос у постизању овако значајних резултата.

Када буде изабран тим Општинског одора у наредном периоду Радојевић је рекао да ће јавност бити обавештена и да он очекује да ће то бити пре летње паузе.

„Да направимо један нови тим, освежен, са младим снагама јер сада кад се вратим у 2010. годину оно што је заиста за понос јесте чињеница да сам тада  као председник ОО окупио много младих, образованих људи који су ушли у ОО а који никада нигде нису  били политички ангажовани. То је вредност ОО Српске напредне странке Бечеј, што немамо никакве хипотеке из претходног периода. Сви ми који смо на водећим позицијама у Српској напредној странци немамо оптерећење било какве природе. Ово нам је прво политичко опредељење. Врло смо јасно дали подршку овој странци и стојимо иза сваког потеза. То ми је драго и ја ћу то имати и за задатак и у овом периоду, да опет, уважавајући све људе који су дали  свој несебичан допринос у развоју странке у претходном периоду да и њих и даље укључим у рад странке, апсолутно свако у односу на одговарајуће афинитете и склоности али исто  тако да укључимо младе људе, образоване  који желе да остану  у Бечеју  који желе да својим активизмом допринесу развоју Бечеја. Ево нек то буде и порука свим грађанима  поготово,  младима који имају амбицију да учествују  у развоју Бечеја. То је оно што је и мене мотивисало  тада 2010. године  да се определим  и укључим у  политички живот  а то је заправо могућност  да активно учествујемо у дешавањима у Бечеју  у променама. Ја верујем да само активним приступом можемо  побољшати  услове за  живот у нашем Бечеју. Живимо ту, формирамо породице, имамо  послове, желимо  да останемо у Бечеју и сви  који себе виде ту и желе да дају допринос треба да знају да су им врата Општинског одбора Српске напредне странке отворена.“ – рекао је на крају др Вук Радојевић, нови председник ОО Српске напредне странке Бечеј.