Друштво

Помоћ породици Јанковић након пожара

У ноћи између недеље и понедељка 10. фебруара у улици Милана Топлице број 71 изгорела је кућа породице Јанковић. Ова породица је прошле године скоро у потпуности обновила кућу па је самим тим штета још већа. Породица Јанковић је у пожару изгубила и кров над главом али и сав намештај, технику, одећу, потрепштине и тешко да ће успети да се у најскоријем року поново усели у кућу. Онолико колико је то било могуће у овом тренутку су реаговали и грађани Бечеја али и локална самоуправа, разна удружења, спортски клубови, приватници у намери да помогну да се што пре санира простор и крене са реконструкцијом куће за породицу Јанковић.

„Ја сам већ разговарао са људима, организују се неки хуманитарни турнири, хуманитарне акције али и поред тога ми смо нашли донаторе који ће урадити инсталације за нову кућу, донаторе који ће дати нове блокове за изградњу, ангажовали мајсторе. Очекујемо да ћемо почетком следеће недеље имати предмер и предрачун радова који су неопходни и да би ми знали колико нам средстава треба. Но, свакако смо већ обезбедили предузеће који ће донирати материјал и урадити грађевинске радове и инсталације, то нам је почетна основа. Део средстава ће обезбедити Општина Бечеј али ће свакако помоћи и сами грађани који су препознали да је сада битно да се сви удружимо и да помогнемо тој породици.“ – рекао је овим поводом председник Општине Бечеј Драган Тошић.

Поред локалне самоуправе у акцију су најпре кренули таксисти. На иницијативу власника „Ало такси“ службе Игора Пекалића, којем су се у току дана прикључиле и друге такси службе у граду, у четвртак 13. фебруара су таксисти од вожњи тога дана скупили преко 20.000 динара и уручили новац породици Јанковић.

Канцеларија за младе општине Бечеј 21. фебруара у „Барону“ организује, како је и раније најављено, вече стендап комедије са Срђаном Олманом, они ће сав приход од продаје улазница за то вече преусмерити за помоћ породици Јанковић.

Хуманитарном утакмицом у Бачком Градишту (уместо да гостују у Апатину) против фудбалског клуба „Младост“ из Апатина је градиштански клуб „Војводина“ у суботу 15. фебруара прикупио средства за породицу Јанковић а организован је и одбојкашки хуманитарни меч „Либера“ из Бачког Градишта који су у среду сакупили око 20.000 динара. У градској кафани „Стари град“ организован је хуманитарни турнир у билијару.