Спорт

Пораз у последњој секунди меча

ФУТСАЛ

Клуб малог фудбала Бечеј 2003 савладан је на свом терену у протеклом 10. колу од екипе ФОН из Београда са 5:6.
У утакмици пуној преокрета, екипа Бечеја изгубила је свој бод у последној секунди меча, када је Павловић постигао гол за коначних 5:6 и тако својој екипи, која је, подсетимо прошлогодишњи шампион државе, обезбедио нова три бода и учврстио прву позицију на табели са 25 бодова, док се Бечеј налази на четвртој позицији са 16 бодова.
Повели су гости у четвртом минуту, преко већ поменутог Павловића са 0:1, а потом у 12. минуту повисили на 0:2 преко Мајсторовића. До краја првог дела Бечејци успевају да преокрену резултат у своју корист и да одведу екипу на одмор са чак 4:2. Први у листу стрелаца за домаће уписао се Бодоњи у 18. минуту, потом у истом минуту из најстроже казне, због нагомилавања прекршаја, сигуран је био Живкуцин за 2:2. Станковић у 19. минуту доводи први пут Бечеј у вођство, а потом и повисује на 4:2 у последњем минуту првог дела утакмице.
Чинило се да ће домаћи одржавајући овај резултат доћи до нова три бода против шампиона Србије, што се на залост није догодило, јер је у 24. минуту Алексић смањио на 4:3, затим Петрашевић у 27. изједначио за 4:4, да би Лазић поново госте довео у предност са 4:5 у 31. минуту. Након два минута Бодоњи нулира предност гостију на 5:5 а у последњој секунди меча Павловић постиже коначних 5:6.
Сваки пут кад имамо предност на оваквим јачим утакмицама, једноставно не успевамо да задржимо позитиван резултат. Треба да седнемо да видимо и анализирамо због чега је то тако. Ове сезоне су ми јасније неке ствари што се тиче кондиције играча и то још није на оном нивоу на ком треба да буде. Такође, направили смо јако велику разлику међу играчима када је реч о брзини, а самим тим не може да се усклади игра и долази до брзог замарања појединаца, што доводи до конфузије у целој игри. У принципу играли смо против шампиона Србије, знали смо како они играју и тражили смо неку своју шансу. Ја сам можда очекивао мало више од своје екипе, што до краја није испало како сам замишљао”, казао је тренер Бечеја, Игор Шошо.
У наредном 11. колу екипа Бечеја путује у Београд, где ће снаге одмерити са екипом Коњарника која је лествицу ниже са само једним бодом мање.
У Београду нас очекује слична утакмица са још више тензије, а играчи морају да схвате да свом снагом и максмално сконцентрисано морају да уђу у сваки наредни меч, јер у овом делу сезоне неће бити лаких противнка. Подсетимо, прошле године је било лако одиграти са слабије пласираним Земуном и Калчом, док ће сада бити све другачије, ми идемо тамо на гостовања, они се боре за опстанак, тако да мислим да ће овај део првенства бити тежак али занимљив“, закључио је Шошо.

Вукашин Љубојев