Спорт

Бечејци поделили по бод Расином

ВАТЕРПОЛО

Ватерполисти Бечеја одиграли су меч 12. кола са Расином из Крушевца без победника јер је након последњег судијског звиждука резултат на семафору био 11:11 (1:1, 5:2, 2:3, 3:5).
По гол за Бечеј постигли су Велимиров и Савченко, два гола постигао је Добожанов, три Јовић, док се Бошковић четири пута уписао у листу стрелаца.
„Свесни смо били улоге ове утакмице зато што смо делили претпоследње место са Расином, односно да смо их победили имали бисмо исти број бодова. Сам меч почео је прилично добро, нисмо давали голове али нисмо ни правили грешке, односно нисмо ни примали голове. У једном моменту смо успели да се резултатски одлепимо, када смо требали да преломимо утакмицу у нашу корист. Неколико индивидуалних грешака играча је једноставно резултирало да смо дали њима ветар у леђа и да су они то искористили, а утакмица је потом отишла у неизвесну завршницу“ истакао је тренер Горан Крстоношић.
Након овог меча екипа Бечеја налази се на деветој позицији са седам бодова, а наредном колу момци са Тисе путују у Београд на меч са петопласираном екипом ТАШ-а.
„Утакмица са ТАШ-ом је нама занимљива само играчки, међутим бодовно не очекујем бодове, али ајде нека се момци, колико год је то могуће, рестартују, уђу у тај меч хладне главе и пробају да изборе што бољи резултат.“

Крстоношић дао оставку на место тренера

Након утакмице са Расином из Крушевца, Горан Крстоношић је након осам година, званично дао оставку на место тренера.
„Тренер Дејан Јовановић и ја смо се договорили да он преузме екипу након ове утакмице. Након осам година планирам да се повучем, барем што се тиче тренерског дела. Једноставно сам се психички уморио и мислим да из утакмице у утакмицу могу само да донесем лошије деци, него што ћу им добро донети. Остаћу у клубу и помагаћу из све снаге. Хоћу да истерамо оно о чему смо причали, а то је да постанемо препознатљив центар за обуку младих играча“, истакао је Крстоношић.
Са друге стране, дугогодишњи тренер ПВК Бечеја Мирослав Бешлин, постављен је за координатора млађих категорија у клубу. У клубу се иначе марљиво ради на појачавању стручног штаба за млађе категорије, на шта ће се у будућности ставити још већи акценат, како би Бечеј постао расадник младих и квалитетних ватерполо играча.

Вукашин Љубојев