Војводина победила екипу Срема

КУГЛАЊЕ

Куглаши Војводине из Бачког Градишта савладали су екипу Срем из Сремске Митровице 7:1 (3.285 : 3.171) и тако се удаљили из опасне зоне. Реч је о заосталој утакмици XII кола Прве лиге Србије која је минулог викенда одиграна у Новом Бечеју.
Војводина је наступала у саставу: Хунор Радатович 513, Милан Каћански 537, Данијел Томић 569, Иван Војновић 532 и Марко Ердељан 561. Најбољи резултат у екипи из Бачког Градишта имао је Габор Курцинак 573, а код гостију Бојан Кадар и Ратко Павлић по 534.
Изузетно тешка утакмица, значајна и за једну и за другу екипу. Нама је била значајна из тог аспекта како бисмо побегли из опасне зоне, а екипи Срема да исто избегне опасну зону. Њихова екипа је појачана са Бајићем који је пристигао из Партизана и слободно можемо да кажемо да је екипа Срема изузетно квалитетна и искусна. Међутим, иако резултатски делује да смо их лако добили, то није било тако. Сваки меч се играч на играча ломио до последњег тренутка. Након ове победе осигурали смо опстанак и идемо ка горњем делу табеле. Имамо добар распоред до краја првенства и више не стрепимо што се тиче опстанка, зато ћемо лакше играти, растерећени и надам се бољим резултатима у наредним колима“, казао је тренер-играч КК Војводина, Милан Каћански.
Иначе, у претходним колима куглаши Војводине су изгубили су од екипе 13. мај Нови Сад резултатом 3:5 (3.206:3.268) и од од Железничара из Инђије са 0:8.
Предстојећег викенда гостују у Дебељачи екипи Спартака, која се налази у самом врху табеле.

Вукашин Љубојев