Потисје-Бечеј: Пожар на депонији потпуно угашен

Пожар на депонији о којем смо писали у претходном броју и који је претио да може да се прошири с обзиром да се налазио дубоко у телу депоније и самим тим био веома проблематичан за гашење и од стране ватрогасних служби али и за праћење стања у оквиру самог комуналног предузећа је према речима директора Золтана Фејеша коначно угашен. Већ више од недељу дана до конференције за штампу није се више појављивао дим, копањем су успели да дођу до жаришта и да га потпуно загасе.

Пожар је угашен већ тај дан у послеподневним сатима кад су обавестили јавност о томе да још увек негде у дубини тиња. Пожар је у свом жаришту загашен водом али и сувим ледом. Након тога опет су извршена мерења унутрашње температуре на депонији и очекује се ускоро кад кишни период престане да се уради још једно мерење. Резултати мерења су показали да је температура у унутрашњости депоније на оптималном нивоу као и пре пожара и да за сада нема назнаке опасности да се пожар опет негде појави. Из предузећа су ипак саопштили да се ситуација још увек помно прати, да се раде редовне провере и обилазак депоније од стране задужених лица на депонији.

Директор Золтан Фејеш нагласио је да је читав процес гашења пожара прошао без било каквих последица за животну средину како у граду тако и у атару који се налази надомак депоније. Он је такође додао да се камион/цистерна још увек за сваки случај налази на депонији, да су радници обучени да раде са њом у случају потребе.

Директор Фејеш је такође рекао да су на самој депонији Поред тога урадили су и обуку још три радника за против пожарну заштиту и на тај начин су формирали својеврсни штаб који ће бити у сталној приправности у случају да се негде поново појави дим или пожар. Обилазак депоније се врши за сада 24 сата и у ноћној смени на сваких сат времена. У тренутку обраћања руководства „Потисја-Бечеј“ доо већ скоро десетак дана није се појавио нигде дим на депонији „Ботра“.