Економија

Продата стара зграда ПИК-а

На сајту катастра објављено је прошле недеље и званично да је зграда старог ПИК-а у центру Бечеја продата тј. да је и званично променила власника. Као што смо писали пре више од годину дана зграда је већим делом припала МК Групи која је купила ПИК Бечеј али је део био и под спором око власништва Земљорадничке задруге која се и даље води да има седиште на поменутој локацији. Тада смо писали и о томе да је дошло до смене у Управном одбору ове организације која је још увек пословала изван система ПИК-а као и да се води спор око власништва над имовином. Наиме, на страници Земљорадничке задруге стоји да је ова организација основана 1990. године након што је и званично изашла из система ПИК Бечеј 1989. године.

Судећи по информацијама из катастра зграда ПИК-а на централном градског тргу (односно Новосадска 2) заједно са двориштем и у наставку Градском кафаном (парцела 4935/1) продата је мађарском инвеститору који има и своје седиште у Келебији код Суботице. У питању је фирма која је основана 30.11.2021. године као PF Conte Proprety doo Kelebija и део је фирме Experience Lux која се води на адреси Николе Пашића 24 у Новом Саду а има и своју испоставу у Бечеју у Главној улици број 16. Делатност прве фирме је продаја сопствених некретнина а фирме Experience Lux је делатност ресторана и угоститељска. Власник обе фирме је Деже Фехер који се водио и као власник Obrock Food-a који је власник и недовршеног хотела у Змај Јовиној улици.

Према звничним подацима приходи обе фирме на годишњем нивоу мањи су од 100.000 евра, заступник је Наташа С.  и у фирми Experience Lux има мање од 5 запослених.

Још увек нема никаквих назнака нити објава која ће бити намена и шта је намера нових власника када је зграда у центру у питању. За сада су преуређени и сређени делом приземни делови зграде и простор је издат у комерцијалне сврхе.