Друштво

Пролећна рaзгледница из Бачког Петровог Села

Вратио непознатој новчаник
Драган Ракић, службеник Месне заједнице „8 октобар“ боравећи службеним послом у Бечеј, недавно је учинио један заиста хумани и људски гест јер је журећи да обави све послове, код зграде ПИК „Бечеја” приметио да је неко испустио новчаник са личном документацијом и пензијом. У том тренутку, приметио је недалеко једну женску особу, којој је довикнуо, и запитао да ли је можда нешто изгубила. Средовечна жена одмах се унервозила и погледала у своју ташну видећи, да јој недостаје новчаник и одмах изразила велику захвалност „проналазачу” који заслужује све похвале за овај примеран људски гест.

Жута вода за пиће
Јавно предузеће „Водоканал” чини заиста све што је у њиховој моћи да снабдевање мештана Бачког Петровог Села техничком водом буде на задовољавајућем нивоу. У томе и успевају а пошто се још ради на водозахвату, у наредном времену, биће још боље. Наравно да има и оних који нису задовољни (неће никада ни бити) међу којима је велики број неплатиша, које треба приморати у складу са Законом, јер не може то тако, да једни уредно измирују своје обавезе а да се други праве „луди”. ЈП „Водоканал” заслужује још једну похвалу и то следећу: на чесми артеског бунара у центру села, код Пијаца, пуштена је ткз. „жута вода” коју грађани радо пију и сада се многа домаћинства снабдевају са овог бунара. Више неће морати са пластичним кантама да иду до Бечеја, како би себи осигурили популарну жуту воду, коју су годинама користили у домаћинству и пили. Према незваничним информацијама, стручњаци „Водоканала” оспособиће још неколико бунара где ће поново потећи жута вода, али да корисници не забораве: вода која се користи треба и да се плати!

Првенство села у Пикаду
Ракић шампион села. После три месеца такмичења, завршено је отворено првенства села у Пикаду, спортској грани која осваја све више симпатије младих. На овогодишњем рвенству учествовали је 2о такмичара. Прво место и звање најбољег играча села, припало је Драгану Ракићу, друго је освојио Сандор Косоруш и два трећа припала су Иштвану Косорушу и Борку Стајићу. Најбољима су припали пехари Савеза спортова општине Бечеј и пригодне награде. После забавне вечери и проглашења победника, приређена је и вечера за учеснике и госте у клубским просторијама Пикадо клуба „Вилиџ“.