Спорт

„Првенац“ пионира

Утакмицу 12. кола Друге Републичке лиге „Север“ сениорска екипа Мушког одбојкашког клуба Бечеј је одиграла у среду 27. фебрара, након закључења овог броја „Бечејских дана“, у гостима екипи Младости из Турије, а коло пре тог изабраници Николе Џигурског су убележили, рекло би се, очекивани пораз од фаворизованог Партизана из Бача резултатом 3:0 (25:19: 25:17, 25:21) у мечу у којем четири наша играча нису могли да играју што је био превелик хендикеп. МОК Бече је и даље шести на табели и све је ближи остварењу примарног циља ове сезоне а то је опстанак у овом рангу такмичења.
Велико изненађење је направила пионирска екипа МОК Бечеј која је успела да оствари прву званичну победу у овој сезони у мечу у којем су дочекали фаворизовани екипу Младости из Турије. Старији и физички доминантнији гости су повели са 2:0 у сетовима, да би их Бечејци успели стићи до резултата 2:2. Почетак петог сета је донео вођство гостију од чак 8:1, али након промена страна, односно после тајм-аута, бечејска екипа се консолидовала, стрпљиво поен по поен, успела да надокнади заостатак и да у неизвесној завршници забележи своју прву победу. Последњи меч пионирског првенства Бечејци су одиграли у Сомбору, где је у сваком сету изборена неизвесна завршница, али за више од тога ова млада екипа није имала снаге.
И девојчице укључене у рад клуба
Осим такмичарских актуелности, у Мушком одбојкашком клубу Бечеј веома је активно када су у питању и организационе новине, па је о аткуелнум тренутку рада клуба најпозванији да прича Васа Џигурски председник МОК Бечеј.
– Са великим задовљством могу да кажем да се у бечејској одбојци дешавају нове лепе ствари. Након седам година рада у мушкој конкуренцији, МОК Бечеј се од овог месеца почео бавити и женском одбојком узимајући под своје окриље бечејску секцију Одбојкашког клуба Либеро из Бачког Градишта. У секцији је за нешто више од годину дана почело да тренира око 35 девојцица а сваког дана се број повећава што је свакако дало легитимитет постојању такве секције. Сада су већ њени капацитети превазиђени и тим девојкама, на челу са тренером Маринком Момчићевићем, је потребан прави клуб домаћин. Одлучили смо да на исти начин на који смо бринули о нашим момцима, од сада преузмемо бригу и о будућим одбојкашицама Одбојкашког клуба Бечеј, како ће се наш клуб звати убудуће. Сигурни смо да имамо шта да понудимо деци у нашем клубу, како у квалитету рада, где ће поред поменутог Момчићевића радити и досадашњи тренер у МОК Бечеј Никола Џигурски, а у раду ће им се прикључити и Тамара Танчић, досадашњи одбојкашки судија, бивша играчица и ускоро дипломирани тренер, тако и кад је у питању заступање интереса клуба, где у организацији већ имамо добро уиграну екипу бечејских предузетника, јасан је био Васа Џигурски, први човек МОК Бечеј.

Синиша Ерак