Друштво

ПУ „Лабуд Пејовић“: Скуп за медицинске сестре предшколских установа

Током претходног викенда у Предшколској установи „Лабуд Пејовић“ одржани су 6. Окружни стручни сусрети у организацији Савеза удружења медицинских сестара предшколских установа Србије. Сусретима је присуствовало око 160 учесника из 14 предшколских установа широм Војводине. У пленарном се присутнима обратила Јадранка Спасић, председница Савеза удружења медицинских сестара предшколских установа Србије а испред Министарства просвете Весна Радуловић, просветна саветница школске управе Нови Сад. Поред њих две у овом делу стручне конференције окупљенима је говорила и Дијана Радојковић стручна сарадница педагошкиња ПУ „Радосно детињство“ из Новог Сада као и представница домаћина Силвија Субаков стручна сарадница и психолошкиња из наше бечејске установе. Након пленарног дела учесници су се поделили у четири дискусионе групе у вртићу „Лабудићи“ и добили прилику да заједнички уче кроз критичку рефлексију.

Скупу су присуствовале и Јулкица Чабрило, председница Удружења медицинских сестара Јужнобачког округа и Сања Биро, помоћница председника општине Бечеј за послове образовања и васпитања.

Поред тога на овим Окружним стручним сусретима заслужним појединцима су уручене захвалнице и симболични поклони свим учесницима скупа, а Предшколска установа «Лабуд Пејовић» је први пут доделила и признање из реда запослених и то Верици Илић, медицинској сестри на превентивно здравственој заштити за дугогодишњу несебичну помоћ и подршку деци, родитељима и запосленима, за пожртвованост, истакнуту професионалност и изузетне резултате у раду.