Ремулада од свежег целера и рена
Уколико имате још увек прасетине или вам је остало у замрзивачу печења (телећег, јагњећег) можете јако лепо да га уклопите са веома укусном али и освежавајућом ремуладом од целера која се слаже одлично уз печени кромпир.
Ољуштите један корен целера (не стабљике него корен) средње величине и нарендајте га на крупније ренде (можете да га сецкате на жилијен ако имате живаца али и рендан је ок), одмах га попрскајте лимуном и добро промешајте да не би почео да оксидира и да изгуби веома лепу белу боју. Целер не треба кувати. Изрендајте један мањи црни лук (или пола) у пире и додајте у ремуладу, један чен белог лука, уколико нађете мало зеленог дела младог лука исецкајте што ситније, посолите, побиберите по укусу, ставите једну кашичицу дижон сенфа, једну кашику меда, и мешавину павлаке, мајонеза и куповног крема од рена или ренданог рена да се све то повеже …. не треба пуно, тек толико да све буде кремасто.
Уколико желите неке варијације можете додати и свежу мирођију или једну нарендану грени смит јабуку.
Одлична салата уз печења за оне који нису љубитељи туршије.