ДруштвоКултура

Рокенрол Музички камп за децу и ове године

И ове година Народна библиотека у Бечеју организује рокенрол музички камп за децу. Као и прошле године клинци ће у периоду од недељу дана проћи кроз веома интензиван програм гитаре, бас гитаре, бубњева, рокенрол певања и др. Поред тога ово ће бити и јединствена прилика за све њих да науче шта значи бити у бенду, да науче да раде и стварају музику заједно и да први пут осете како изледа наступ пред публиком. Поред предавача у екипи кампа, за сваки инструмент посебно, биће и специјални „вршњачки“ едукатори,  клинци из дечијег бенда „Бубамаре“ који ће бити асистенти „великим“ наставницима. Клинци из овог бенда сад већ имају дугогодишње искуство на сцени, наступају широм Србије на фестивалима и свиркама па ће нови „кампери“ моћи из прве руке да сазнају какав је „рокенрол живот“.

Ђијанта Ловаш, директорица библиотеке је и ове године главни координатор кампа и један од предавача.

„Камп почиње 21. августа, траје до 30. Тог 30. августа имаћемо завршни концерт у посластичарници „Жербо“ као и прошле године. Ове године инструменти који ће бити доступни за клинце су гитара, бас гитара, клавир, бубњеви, виолина и рокенрол певање. Предавачи су Драган Волков, Јанош Патаки, Имре Ловаш, Наташа Катић Радосављевић, Ђула Тол, ја ћу радити радионицу клавира. Ове године имамо и једну новину, то је музичка радионица за децу од 3 до 7 година. Кадаш Мелинда и ја ћемо ове године радити са најмлађим узрастом. Сва деца су наравно добродошла, првенствено она која имају неког знања на неком од наведених инструмената, наравно да се радионица нпр. за бас гитару креће од почетка. Цео програм радионица је током те недеље интензиван и захтеван али и веома забаван. Све што су научили клинци ће имати прилику да покажу на том завршном концерту.“ – рекла нам је Ловаш

Пријаве могу да се шаљу на телефон: 064 61 68 395 или лично у Народној библиотеци у току радног времена. Главни програм радионица је прилагођен за децу узраста од 7 до 14 година.