Спорт

Само бод из два меча

ФУДБАЛ – ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 су у утакмицама 27. и 28. кола Прве лиге Србије успели да освоје само један бод. Изабраници Душана Бајића су прво ремизирали без голова на свом Градском стадиону, у суботу 16. марта, у утакмици са Борцем из Чачка, да би прошлог викенда изгубили у Крагујевцу од домаћег Радничког 1923 резултатом 2:0 (1:0).
Бечејци нису успели да постигну гол већ три утакмице што само по себи говори да је реализација највећи проблем наше екипе. Против Борца из Чачка су имали више лопту у свом поседу, контролисали игру, али нису успевали да своје преимућство конкретизују и остваре цео плен. Једини покушаји вредни пажње виђени су у другом полувремену када су покушавали Немања Станојев и Филип Бајић, али то је било премало да би се савладала одбрана гостију који су у Бечеј дошли да не играју фудбал, већ само да не изгубе не бирајући средства опструкције игре, у чему су нажалост домаћих навијача и успели.
На стадиону „Чика Дача“ у Крагујевцу домаћа екипа је повела голом Ђорђа Максимовића у 39. минуту, а предност је дуплирала већ у 12. минуту наставка. Наши фудбалери су имали своје шансе које нажалост поново нису успели да реализују, па су заслужено погнуте главе напустили терен.
Нашој екипи преостају још две утакмице до краја другог круга такмичења. У среду 27. марта, након закључења овог броја „Бечејских дана“, на свом стадиону су дочекали последње пласи-рани Нови Пазар, а сутра у последњем, 30. колу гостују Бежанији која је на осмом месту табеле Прве лиге Србије.
Пласман у првих осам који би гарантовао играње у „Плеј-офу“ ће остати недосањани сан наших фудбалера, а реалност ће бити играње „Плеј-ауту“ кроз који ће покушати да се избори опстанак у Првој лиги.
Након 30. кола ће се освојени бодови делити на пола, па ће се правити нови распоред играња последњих седам кола. Након неуспеха у Крагујевцу Бечејци су „склизнули“ на 11. место на табели са 33 освојена бода и имаће императив да у мечевима са Новим Пазаром и Бежанијом освоје што више бодова, како би са што боље позиције дочекали разигравање последњих осам из регуларног дела од којих ће последње четири испасти у Српске лиге.
Синиша Ерак