Србији победнички пехар

ВАТЕРПОЛО – „УСКРШЊИ ТУРНИР У БЕЧЕЈУ“

Бечеј је од 21. до 23. марта био домаћин изузетно јаког и атрактивног турнира кадетских репрезентација најјачих ватерополо сила у Европи, Италије, Мађарске, Хрватске, Црне Горе и Србије. На затвореном базену УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ је виђен изузетно добро организован турнир након којег је победнички пехар подигла репрезентација Србије која је остварила победе над свим ривалима, Мађарску (10:7), Италију (8:6), Црну Гору (15:10) и у последњем колу, Хрватску (11:10).
Друго место је освојила Мађарска, са шест бодова, Хрватска је била трећа са четири, колико је имала и Црна Гора, док је Италија освојила три бода.
Српске ватерполисте је са клупе водио тренер Александар Анастасијевић а у стручном штабу су били и Милош Королија, Мијат Мијатовић, Дејан Божић и др Миодраг Чудомировић.
Ово такмичиње за ватерполисте рођене 2004. године било је уједно и провера за предквалификационе турнире за Првенство Европе које ће бити одржано на лето у бугарском граду Бургосу. Након овог турнира нашој репрезентацији предстоји путовање у Грузију, у Тбилиси, где се овог викенда играју квалификације против Грузије, Литваније, Словачке и Бугарске.
Осим такмичарског значаја, овај турнир је био и едукационог карактера пошто се играо по новим правилима ове игре која су у плану да се уведу у наредном периоду. Из тог разлога су гости Бечеја били и Дејан Савић, селектор репрезентације Србије и Дејан Перишић комесар за такмичење Ватерполо савеза Србије, који су имали задатак да ове новине имплементирају учесницима и стручњацима који су посетили овај турнир.
Никола Џигурски, члан Општинског већа задужен за спорт је у име Општине Бечеј уручио медаље играчима три првопласиране екипе, а пехаре за најбоље репрезентације овог турнира је уручио Виктор Јеленић, председник Ватероло савеза Србије.

Резултати „Ускршњег турнира“
Прво коло
Италија – Хрватска 5:8
Мађарска – Србија 7:10 (2:2, 1:3, 2:1, 2:4)
Друго коло
Мађарска – Италија 10:5
Црна Гора – Хрватска 9:9
Треће коло
Црна Гора – Мађарска 7:5
Србија – Италија 8:6 (3:1, 1:1, 2:3, 2:1)
Четврто коло
Хрватска – Мађарска 9:12
Србија – Црна Гора 15:9 (5:1, 4:2, 4:4, 2:1)
Пето коло
Црна Гора – Италија 6:11
Србија – Хрватска 11:10 (2:0, 2:5, 5:2, 2:3)

Синиша Ерак