Шест бодова у минула два меча

ФК ВОЈВОДИНА

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта остали су поражени у ванредном 23. колу Војвођанске лиге Север на свом терену од екипе “Младост-АПА” из Апатина са 1:3. А потом уписали три бода на гостоввању у Сенти. Ипак неколико дана након меча са Апатинцима испоставило се да су постојали папиролошки недостаци ког гостујуће екипе, те је ипак три бода уписала екипа из Градишта.
Фудбалски клуб Војводина на основу увида провере списка и комплетне документације која се налази у систему „ЦОМЕТ“, а неопходне за наступ играча ОФК „Младост-АПА“ из Апатина, против којих су Градиштанци играли првенствену фудбалску утакмицу 23. кола ВФЛ „Север“ 20. априла, поднета је жалба и достављена такмичарској комисији ФС Војводина.
У документу се изражава сумња да играчи који су се налазили у протоколу гостујуће екипе из Апатина нису имали оверену чланарину за 2022. годину од стране њиховог матичног савеза, што је резултирало тиме да Комесар за такмичење ВФЛ „Север“ Зоран Пурић усвоји жалбу, након чега је екипи Војводине из Бачког Градишта преписана утакмица службеним резултатом од 3:0.
Против ове одлуке дозвољена је жалба комисији ИО ФСВ за жалбе, у року од осам дана.
Након ванредног кола, екипа Војводине путовала је у Сенту, где је у оквиру 24. уписала још три бода. Голом Братислава Јелића у 14. минуту савладан је домаћин са 0:1, а Воша је са по три бода из утакмица са Апатином и Сентом одскочила на трећу позицију на табели Војвођанске лиге Север.

Вукашин Љубојев