Сезона пуна титула и трофеја

ОДБОЈКА – ЖЕНСКИ ОДБОЈКАШКИ КЛУБ БЕЧЕЈ

Такмичарску 2019/20 годину, која је иза нас чланице Женског одбојкашког клуба Бечеј памтиће по низу одличних резултата и освојеним трофејима. Младе бечејске одбојкашице нису успеле да покажу пун потенцијал пошто су сва првенства прекинута услед свима добро познате ситуације око пандемије Корона вируса у нашој земљи, али и овако су показале да се у бечејском клубу веома добро ради и да из године у годину стасавају нове успешне генерације такмичарки.
Када се гледа сениорска конкуренција екипа ЖОК Бечеј је у сезони 2019/20 освојила прво место у оквиру Друге Војвођанске лиге Одбојкашког савеза Средња Бачка (ОССБ). Оне су без пораза и са само два изгубљена сета освојиле титулу шампионки поменутог ранга такмичења.
–Од самог почетка смо показали да смо припреме одрадили на високом нивоу и победе су се низале једна за другом. Због ситуацији настале око пандемије лига је морала бити прекинута и проглашен је победник на основу тренутног стања на табели. Уласком у виши ранг остварили смо један од зацртаних циљева за ову сезону. Осим сениорки треба посебно истаћи и кадетску екипу која је после успешног квалификовања на кадетско Првенство Војводине одлично стартовала победом али је првенство прекинуто због Корона вируса, казао је Саша Бакић, председник ЖОК Бечеј, на почетку сумирања веома добре сезоне његових ученица.
Први човек бечејског клуба разговор наставља успесима најмлађих такмичарских селекција где напомиње да су се пионирке бечејског клуба (одбојкашице рођене 2006. годиште) такође окитиле „шампионским појасом“ пошто су освојиле титулу првака Пионирског првенства ОССБ и својим дугогодишњим успесима придодале најсјајније одличје. Млађе пионирке су одличним партијама, као један од фаворита за титулу, дошле до финалног турнира Првенства млађих пионирки ОССБ, али због прекида првенства нису одигране финалне утакмице.
– Пионирска мини лига ОССБ због пандемије није одиграна на велику жалост свих у клубу. Очекивања су била велика али будућност је пред овим вредним девојчицама које имају одличне узоре у старијим другарицам из клуба. Иза нас остаје једна од успешнијих сезона ЖОК Бечеј. Посвећен рад деце и тренера, константо улагање у играчице и дугогодишње сазревање кроз разна такмичења, лиге и турнире, како у Србији тако и у иностранству, дали су овај изузетан резултат. Поносни смо на све наше играчице, биле су феноменалне на свим нивоима, цео клуб је функционисао јако добро и оправдао наш мото “ЖОК Бечеј – велика спортска породица”. Остаје жал за прекинутим и неодиграним утакмицама али идемо даље. Одиграли смо их безброј до сада и радићемо и играти још више у будућности тако да нас очекује пуно тога у времену пред нама, казао је на крају Саша Бакић који се на крају разговора посебно захвалио свим пријатељима клуба, родитељима и играчицама, као и свима онима који прате и подржавају клуб у раду и развоју.
С.Е.