Спорт

Обилић први изазов

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Ако се по јутру дан познаје љубитеље фудбала у Бачком Градишту очекује једна веома добра и садржајна фудбалска јесен. Чини се јаче него икад фудбалери Војводине се спремају за почетак такмичења у оквиру Војвођанске лиге Север. Под диригентском палицом младог стручњака Лазара Дабижљевића ради се жестоко, у напорном ритму одигравања великог броја пријатељских утакмица које ће му добро послужити да на прави посложи екипу којој ће бити амбиција горњи део табеле „војвођанског севера“.
Градиштанци су током ових припрема планирали да одиграју чак 12 утакмица, а до сада су већ девет пута излазили на терен. Градиштанци су у прва два меча у оквиру ових приррема поражени од Младости ГАТ из Новог Сада (5:0) и Радничког 1912 из Сомбора (8:0), да би потом редом побеђивали ОФК Сириг (6:2), РФК Нови Сад (1:0), Војводину из Новог Милошева (4:2) и ЖСК Жабља (2:0). Тиса из Адорјана, нови српсколигаш, за који од овог лета наступа некадашњи нападач Градиштанаца Ненад Кудрић, била је боља од Војводине резултатом 2:1, а изабраници Лазара Дабижљевића су већ у наредном мечу првог дана августа савладали Будућност из Савиног Села са 8:1. Дан касније је екипа Војводине доживела и четврти пораз у овим припремама и то од Јединства из Госпођинаца са 2:1. До почетка сезоне Градиштанци ће ирати против Славије из Пивница, среда 5. август након закључења овог броја „Бечејских дана“ а овог викенда са Хајдуком из Чуруга и ТСК из Темерина.
Вовјодина из Бачког Градишта ће прво коло у оквиру Војвођанске лиге Север играти против Обилића из Новог Кнежевца у недељу 16. августа од 17 сати на свом терену. Према препорукама државних органа сви мечеви Војвођанске лиге Север ће се играти пред празним трибинама због добро познате ситуације око Корона вируса.
Градиштанци ће и у другом колу бити домаћи пошто им у госте долази Србобра а прво гостовање их очекује у трећој рунди када ће ићи на мегдан Радничком у Сомбор.
Током ових припрема љубитеље фубала у Бачком Градишту је обрадовала вест да је на још годину дана сарадњу са клубом продужио Лазар Дабижљевић, па ће екипа Војводине са њим „на кормилу“ кренути у нове лигашке изазове.
С.Е.