Спорт

Бечејци стартују у Панчеву

ФУДБАЛ – СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 су прошлог викенда на свом Градском стадиону савладали Раднички из Зрењанина са убедљивих 3:0(2:0) у оквиру припрема за јесењи део Српске лиге Војводина. Голове за домаћи састав дали су Борислав Бајић, Небојша Павловић и Јован Митровић. Била то веома значајна победа изабраника Милана Белића пред крај припремног периода пошто је почетак јесење полусезоне планиран за 15. август. Пре тога су наши фудбалери играли против три Младости. Прво су изгубили у Бачком Петровцу са 2:1, па победили у Бачком Јарку са 3:2, да би у Турији изгубили са 2:0. Додуше Милан Белић је пуно комбиновао у овим мечевима а треба и подсетити да овај ритам припремних није био онакав какав је планиран на почетку припрема пошто су због поновне ескалације Корона вируса у Србији неке утакмице отказиване. Све је то унело одређене непријатности у ритам тренирања који је предвидео шеф стручног штаба бечејске екипе.
У међувремену је у оквиру Фудбалског савеза Војводине одржана конференција клубова на којој је утврђен распоред јесењег дела Српске лиге Војводина и гледајући на први поглед наше фудбалере очекује веома тежак распоред на почетку. Првих шест кола доноси нашој екипи чак четири гостовања. Бечејци ће прво на пут у Панчево домаћем Динаму 1945, па у трећем колу у Нови Сад екипи Младост ГАТ, потом ће утакмицу петог кола играти са Радничким у Зрењанину а већ наредно коло их очекује мегдан у Руми са екипом Првог маја. На Градском стадиону у Бечеју ће у том периоду гостовати две веома неугодне екипе, у другом колу Тиса из Адорјана а у четвртом колу Братство 1946 из Пригревице.
Нову српсколигашку јесен наши фудбалери ће почети утакмицом против Динама 1945 у Панчеву а завршиће је утакмицом на свом терену против Борца из Сакула последњег викенда новембра. Прва полусезона ће изабраницима Милана Белића донети 19 утакмица, по четири у августу и новембру, пет у септембру и чак шест у октобру. Наша екипа ће бити домаћин девет пута док ће у десет наврата ићи „на ноге“ својим ривалима.
Последњу проверу пред почетак сезоне ОФК Бечеј 1918 ће имати данас када од 17 сати на Градском стадиону гостује Козара из Банатског Великог Села. Утакмица ће се играти без присуства публике као и предстојеће утакмици у оквиру Српске лиге.

С.Е.