Економија

Спортски центар: Радови на санацији бунара још увек трају

Купалишна сезона прошле године је пропала због тога што су се на базену активирала три стара  бунара копана још почетком 20. века који су почели да пуштају метан. Због безбедности грађана отворени базени били су затворени целе сезоне. Због специфичности ове ситуације било је је неопходно да се ови бунари под хитно санирају и затворе. Све ово захтевало је обимне припремне радове и процедуре, у овај посао било је неопходно да се укључе и Покрајинска влада и „НИС“ Србија и коначно су радови на гашењу бунара започели негде у касну јесен прошле године.

Како је купалишна сезона током лета веома важан сегмент зараде у финансијама Спортског центра ова установа је покушала током претходних неколико месеци да донекле надокнади губитке организацијом турнира и издавањем простора за спортске припреме. Из ове установе се свакако надају да иако радови још увек трају а крајњи рок је био крај прошле године ће ускоро моћи да крену у припреме да се санира простор након тога и да ове године базени спремно дочекају летњу сезону.

Из ове установе најављују још неке новине и инвестиције. Предвиђено је да се заврши и климатизација спортске хале уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и то у износу од скоро 10 милиона док ће општина додати још око 2 милиона динара. Из ове установе кажу да ће се потрудити и да редовно учествују на свим конкурсима јер има још доста тога што би требало да се уради, санира али и да се иновира у понуду Спортског центра. Између осталог и на доградњу још једног отвореног базена. Ово би била већа инвестиција која ће морати да се набави из Покрајинског фонда за капиталне инвестиције јер кошта нешто више од 70 милиона динара.

Све стандардне делатности центра биће редовно одржаване, сви тренинзи за клубове као и рекреативне услуге за грађане Бечеја. Рачуна се свакако и на спортски туризам и посете клубова али свакако ће поново отварање базена на лето бити највише очекивано од стране грађана Бечеја.