Спорт

Спортски риболов: Брачни пар Киш победник пецарошког маратона

Удружење спортских риболоваца „Кечига“ из Бачког Петровог Села одржало је 11. по реду Риболовачки маратон, који је овога пута окупио рекордних 40 такмичарских екипа.

Тандеми су, по обичају, на обали Тисе у том насељеном месту пецали на два штапа, а такмичење је стартовало у суботу у 9 ујутро и завршило се у недељу у истом термину. Према пропозицијама, спортски риболовци једино нису смели да као мамац користе живу рибу.

Када је реч о резултатима, победу је однео брачни пар Киш, Атила и Силвиа, који су лане били други. Они су за 24 сата упецали 5.955 грама рибе. Ово им је иначе до сада четврта победа, а на маратону учествују од самог почетка ове манифестације.

На другом месту су завршили Шандор Сивели и Карољ Киш, прошлогодишњи победници, који су овога пута имали улов тежак 5.505 грама. Треће место заузео је тандем отац и син Карољ Киш. Највећу рибу на такмичењу, тешку 3.015 грама уловили су Шандор Балаша и Атила Нађ.

Но, стављајући резултате у неки други план, за већину учесника ова манифестација представља прилику за породично дружење, окупљање и стицање нових пријатељстава.

Иначе, Удружење спортских риболоваца „Кечига“ ове године прославља јубиларних пола века постојања. Тим поводом, у плану је одржавање свечаног скупа на који ће бити позвани стари чланови, они који су били у репрезентацији, као и некадашње председништво удружења.

Вукашин Љубојев