Спорт

Мали фудбал: Монтевидео шампион меморијала „Золтан Нађ – Чампика“

Екипа „Кафе Монтевидео“ из Бечеја победник је меморијалног турнира у малом фудбалу „Золтан Нађ – Чампика“ у Бачком Петровом Селу. Фудбалери ове екипе савладали су у финалу резултатом 5:1 тим „Фортуна Сукур метал“ која је иначе прошлогодишњи победник ове спортске манифестације.

Треће место припало је екипи „НК аутомобили“ из Аде, која је без игре освојила ову позицију, јер се екипа из Новог Београда није појавила.

Када је реч о индивидуалним наградама, за најбољег чувара мреже проглашен је Сава Вадаски, за најбољег стрелца се изборио Илија Ердељан, док је за играча турнира проглашен Игор Дражић.

Иако су „Фортунаши“ синоним за освајаче турнира у малом фудбалу, чини се да је ипак дошло до смене генерација и да играчи „Монтевидеа“ преузимају ту титулу. Подсетимо „Кафе Монтевидео“ победник је неколико претходних турнира у нашој општини и шире. Освојили су „Зимски турнир“, потом турнир у Новом селу, а сада и турнир у Бачком Петровом Селу.

Захваљујући Општини Бечеј уз сарадњу са Месном заједницом ,,8. октобар“ из Бачког Петровог Села, ФК ,,Јединство“, Канцеларијом за младе општине Бечеј и Савезом спортова општине Бечеј наградни фонд ове године износио је 300 хиљада динара, од тога 200 хиљада припало освајачу турнира, за друго место седамдесет, док је трећа екипа са турнира отишла са 30 хиљада динара. Захваљујући привредним субјектима и спонзорима обезбеђене су и индивидуалне награде.

У склопу сениорског дела турнира, сада већ традиционално као и на свим турнирима у нашој општини учествују и младе фудбалске наде, чију организацију потписује спортски радник Ото Барта.

Нема места одмору за фудбалере, јер их уз припреме за фудбалску сезону и лигашке мечеве очекују нови турнири, а већ следећи је заказан за 19. и 20. август у центру Бечеја.

Вукашин Љубојев