Друштво

Средствима из донације избетонирано двориште прихватилишта за животиње

Двориште бечејског прихватилишта за животиње је уз донацију „Nobody’s dog”, француске организације која већ годинама сарађује са њима коначно комплетно избетонирано и уређено. Последњих неколико месеци су временски услови били такви да је блатњаво двориште био проблем како за „кориснике“ тако и за особље које ради азилу и за ветеринаре, волонтере и друге спољне сараднике. Након бетонирања рад се животињама ће према речима запослених бити лакши а двориште ће лакше моћи да се адекватно хигијенски одржава.
Тренутно у азилу има око 300 паса (капацитет је 150), дупло више, и према речима Кристине Стефанов, запослене у азилу, тако је то од почетка, они су навикли да раде са тим бројем паса али је апеловала на наше суграђане да буду одговорнији власници јер већина тих животиња није рођена на улици, велики број су њихови власници избацили на улицу. Сада је комплетно прихватлиште очишћено и избетонирано али је остављен и мањи травнати терен да животиње могу да трче, играју се. Поред тога она је најавила и даље уређење простора, кречење и позвала грађане Бечеја да ако могу да им помогну на било који начин, донацијама, робом, храном, грађевинским материјалом да се још више унапреде услови за животиње у прихватлишту.

ЈП Комуналац у оквиру своје делатности набавља храну, лекове финансира ветеринарску негу. Ово предузећа има уговор са ветеринарском ординацијом „Жарвел“ која обавља све ветеринсрске интервенције у азилу од прегледа до хирургије.

Кристина Сепанов нам је такође нагласила да се Прихватлиште бави удомљавањем паса али да је то прилично ретка појава, посебно у овим летњим месецима. Прошли месец су удомили једног пса. Тренутно поред паса има и мачића за удомљавање. Сви они чекају неког вољног и одговорног власника који ће им пружити дом, адекватне услове и наравно, пуно љубави.