Стиже нова генерација омладинских новинара

Захваљујући програму едукације младих новинара „Покрени механизам“ који Бечејско удружење младих спроводи већ скоро деценију, у области информисања и омладинске политике оснажена је још једна генерација из општине Бечеј према речима организатора. Осим тренинга о новинарству, полазници су могли да се упознају са системом омладинске политике и могућностима за учешће младих у доношењу одлука. Током претходних месец дана, одржани су тренинзи на којима су полазници обуке учили о дикцији, писању синопсиса, снимању, монтажи, жанровима, рубрикама, дизајну и раду на терену.

Учесници и учеснице овогодишњег Механизма били су изузетно мотивисани за рад у медијима и верујем да су након ових обука спремни да активно учествују у омладинском активизму и информисању вршњака у нашој малој заједници, рекла је Гордана Адамов, једна од едукатора. Адамов је и сама била део ове обуке пре осам година што ју је подстакло да се данас бави новинарством.
Полазници програма вредно су радили викендом а учесници су у другом делу обуке прошли и теорију интервјуа и израде репортаже, била она текстуална, аудио или аудио – визуелног формата. Поред тога, било је и учесника који су желели да раде на снимању и монтажи, те је део теоријских обука обухватао теме као што су снимање, кадрирање, план и ракурс снимања за видео формате.

Након завршених радионица, полазници ће прећи на рад са менторима ради даљег усавршавања, и њихове прилоге ускоро ћемо виђати и у раду портала MojBečej.rs, као и на снимању подкаста „Бумовање“. Пројекат се реализује уз подршку општине Бечеј у оквиру Конкурса за финансирање програма удружења у области омладинске политике из буџета општине Бечеј за 2021. годину.