Спорт

Стони тенис: Бечеј домаћин Првенства Србије за јуниоре и млађе кадете

Стонотениски клуб Бечеј био је домаћин појединачног Првенства Србије за јуниоре и млађе кадете у мушкој и женској конкуренцији.

У јуниорској конкуренцији надметало се 86 ученика из тридесетак клубова, док је код млађих кадета било око 120 такмичара.

Иначе, организацију такмичења подржала је Општина Бечеј са 50.000 динара, док је по основу јавног конкурса за годишњи програм подржан са 230.000 динара.

Када је реч о резултатима, међу јуниорима најуспешнији је био Урош Нинковић из београдског СТАК-а, који је у пет сетова био је бољи од саиграча Матије Шепе. Димитрије Јеликић из Спарка и Душан Везмар из Милениума заузели су треће позиције.

Међу јуниоркама прва је била Катарина Гвозденовић, играчица Домбоша. На другој позицији завршила је Ема Поповић из београдског Спарка. Уз Сару Радак из Новог Сада, бронза је припала и Душици Тодоровић из Црвене звезде.

Давид Чапанда из Селенче је нови првак Србије за млађе кадете, док је друго место заузео Лука Драгин из суботичког Спартак Инфостуда. На трећем месту завршили су играчи крушевачког Напада, Алекса Кнежевић и Никола Врањанац.

Државну титулу за млађе кадеткиње освојила је Теодора Суџум из Црвене звезде. Она је у мечу за злато у три сета надиграла нову вицешампионку, Викториу Варгу из Чоке. Емили Миул из Рапида и Ана Ленђел из ТСЦ-а поделиле су треће место.

Вукашин Љубојев