Спорт

Стони тенис: Стонотениски клуб домаћин два такмичења

Стонотениски клуб Бечеј био је домаћин и организатор два велика такмичења. Прво велико такмичење одржано је у суботу 18. новембра, и то „Отворено првенство Бечејаˮ, које је иначе бодовни турнир за кадете и сениоре.

На такмичењу које се одвијало на 12 столова у спортском центру у Бечеју надметало се више од 140 стонотенисера из целе Србије, а нашу општину представљало је троје учесника, који су чланови Стонотениског клуба «Војводина» из Бачког Градишта.

„Ми смо навикли да радимо и да сами функционишемо, да не тражимо помоћ, јер она често није стизала у право време. Видим да се много тога променило у Општини. Захвалио бих се Данету Мандићу, који има разумевање, нарочито према малим спортовима, зна да цени резултате, труд и рад. У Стонотениском клубу Бечеј смо решили да мало озбиљније радимо, као што је то био случај пре десетак година. Међутим, тада нисмо имали разумевање локалне самоуправе, иако смо имали неколико репрезентативаца, наша деца играју у сениорској екипи која је првак државе и то не само наша деца, већ и чланови Стонотениског клуба Војводина из Бачког Градишта. То је клуб са великом историјом. Да смо сви остали скупа у бечејској општини мислим да бисмо данас били прваци у сениорској женској конкуренцији“, казао је председник Стонотениског клуба Бечеј, Милутин Главашки.

Такмичење је отворио члан Општинског већа задужен за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић.

„Стонотениски клуб Бечеј представља један снажан, независан механизам који самостално делује годинама. Самостално организују и такмичења у оквиру савеза и надалеко познати Коленица Куп, који окупља такмичаре из региона. Општина Бечеј слободно може да се захвали Стонотениском клубу за све што су годинама радили јер су унапредили како стони тенис, тако и спорт на територији наше општине. Локална самоуправа ће покушати да се одужи тако што ћемо им предложити да од следеће године обезбедимо комплетну финансијску подршку за Коленица Куп“, рекао је Мандић.

Традиционално Отворено првенство Бечеја за ветеране „Коленица куп“ одржано је 20. новембра по 33. пут, а на међународном такмичењу учешће је узело преко стотину љубитеља овог спорта. «Коленица» је бодовни турнир и одржава се три пута годишње, међутим због ситуације са корона вирусом почетком године, турнир је само два пута био организован. Наредни „Коленица куп“ заказан је за почетак следеће године.

Вукашин Љубојев