ДруштвоКултураРазонода

Тандербал 2019

Од 2. до 4. августа и ове године одржаће се фестивал „Тандербал 2019“ и као претходних године биће то комбинације дневних рекреативних активности и вечерњег музичког програма. Туристичка организације која је организатор овог фестивала је за сутра (10. јул у 13 ч) заказала јавну лицитацију за услужну продају хране за угоститеље, ускоро ће бити расписана и за продају пића. Телефони за све пријаве за активности су 021/ 69 10 404 и 064/8959 250 (Мартина за натенане спуст и активности на води), 064/8959 253 (Вања за Златни котлић).

Као и прошле године константа на фестивалу током сва три дана биће Зелени корзо – Етно базар, шарена понуда од дрангулија до рукотворина и хране и пића из домаће производње. Радионице и забавни програми за децу биће организовани послеподне у суботу (17-20 часова).

Све значајније активности на води су предвиђене за викенд дане – суботу и недељу (кајак митинг и „Натенане спуст“ до острва за суботу а пливачки маратон, Тиска Гирланда, Златни котлић, Игре без граница … у недељу све то од 10 часова ујутру па до увече)

Најатрактивнији део фестивала свакако јесте вечерњи музички програм који ће ове године бити нешто „народскији“ него прошле године али је то свакако „уређивачка политика“ овог фестивала таква да је намера организатора да обухвати и генерацијски и свакако другачије најшири аудиторијум. Па је тако за прво вече и отварање најављена Ивана Селаков и Амадеус бенд (и ватромет), за друго вече група Складиште и Дивље Јагоде а трећег дана наступају Фокош и Гарави сокак. Од „домаћих“ извођача на бини наћи ће се дечији хор и бенд „Бубамаре“ и КУД „Ђидо“ и КУД „Петефи Шандор“.

Према речима организатора, директора Туристичке организације, Немање Карапанџића, предвиђено је да овогодишњи буџет за фестивал буде око 4.5 милиона динара, у градској каси су обезбеђена средства за реализацију (на последњем ребелансу 9. јула Тандербал је добио још око 650.000 динара) а цео трошковник биће објављен након завршетка фестивала. Иако је главница обезбеђена из буџета града Карапанџић је рекао да један део средстава, посебно када је робни допринос, у питању доћи ће и од спонзора (локалних предузећа) који су сваке године све више заинтересовани да помогну и учествују у реализацији.