Óbecse

Tanfolyamokkal a munkanélküliség ellen

Ingyenes kurzus a fiataloknak – immár negyedszer

A Tako cool egyesület az Óbecsei Ifjúsági Szervezettel (BUM), az óbecsei középiskolákkal és a helyi önkormányzattal együttműködve immár negyedik alkalommal szervezett ingyenes tanfolyamot a 15 és 30 év közötti lakosoknak Óbecse község területén. A fiatalok grafikai dizájn, web dizájn, MikroTik, szerb és magyar nyelv, valamint számvitel és könyvelői kurzusok közül válogathattak.
– Ennek a projektnek a célja, hogy különféle tanfolyamok által tegyünk a munkanélküliség ellen, mely a fiatalokat érinti. A kurzusokat közvélemény-kutatás és az ifjúság érdekeltségi köre alapján választottuk. Reméljük, hogy ennek a projektnek a megvalósításával hozzájárulunk ahhoz, hogy a fiatalok egy része munkába tudjon állni – mondta a Tako cool egyesület elnöke, Katarina Stojisavljević.
Az előző évekkel ellentétben idén egy újdonság is fogadta a kurzusokra jelentkezőket: a MikroTik tanfolyam.
– Tíz személy vett részt a bevezető szintű edukáción és tíz személy a haladó, mérnöki szintű tanfolyamon. Ez nagyon keresett és népszerű dolog. Amit itt szereztek a fiatalok, azok nemzetközileg elismert bizonylatok – nyilatkozta Aleksandar Đekić, az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) elnöke.
A grafikai dizájn tanfolyamon a diákok az Adobe Photoshop és az Adobe Illustrator programokkal ismerkedhettek meg, valamint a raszter-és a vektorgrafikai alapjaival. A fiatalok elmondása szerint néhányan azért jelentkeztek erre a kurzusra, mert úgy érezték ez a tudás hasznukra válna jelenlegi munkahelyükön vagy egyetemi tanulmányaikban, míg mások szeretnék magukat kipróbálni szabadúszóként a különféle online munkaoldalakon.
A kurzusok minden évben az Ifjúsági-és sportminisztérium támogatásával valósulnak meg.

D.P.