Tankcsapda helyett Pokolgép lesz Törökbecsén

Augusztus 22-én kezdődik Törökbecsén a négynapos Nagyboldogasszony Napok rendezvény.
A szervezők becslése szerint a koncertekre átlagosan 200 ezren látogatnak ki minden évben, és eddig a legtöbben Zdravko Čolić és Aca Lukas fellépésére voltak kíváncsiak, de vasárnap, augusztus 25-én minden eddigi nézettségi rekordot túlszárnyalhat Svetlana Ražnatović Ceca koncertje. Az idén első alkalommal lehetett szavazni arra, hogy több lehetőség közül egy adott napon melyik fellépőt látná szívesebben a közönség, Ceca Ana Bekutát nyomta le ezen a szavazáson.
A pénteki kezdőnapra (augusztus 23-ára) Zvonko Bogdan és a Garavi sokak között dőlt el a verseny az előbbi énekes javára. Szombaton lesz magyar fellépője a rendezvénynek, itt elvileg a közönség arról dönthetett volna, hogy ez a Tankcsapda vagy a Romantic együttes legyen-e, de furcsa eredmény született: végül a Pokolgép áll majd színpadra. Ezen a napon a hazai fellépők közül a Van Gogh, az Ortodox Celts, a Hladno Pivo és Ničim izazvan szerepelt a szavazási listán, közülük a Hladno Pivo és a Van Gogh lett a befutó. Vasárnap Ceca mellett a Dejan Petrović Big Bend is muzsikál majd.
A Nagyboldogasszony Napok keretében augusztus 23-a és 25-e között hetedik alkalommal fogják megtartani Törökbecsén a Poljo-Fest nevű mezőgazdasági vásárt is.
F.R.