Тенис: Одржан први “Бечеј опен” за ветеране

Тениски турнир „Бечеј опен“, одржан је протеклог викенда на шљакастим теренима спортског центра „Ђорђе Предин Баџа“. Реч је о званичном турниру Војвођанског тениског савеза – Рекреативне ветеранске секције Војводине, који је организовала Рекреативна ветеранска секција тениса из Бечеја и тениски клуб Тиса уз подршку локалне самоуправе и Канцеларије за младе општине Бечеј.

“Превасходни циљ нам је био дружење. С обзиром да је реч о ветеранима, знамо да ту нема неког тениса и великог резултата. Сви се ми познајемо јер учествујемо на сличним турнирима, зато и кажем да нам је дружење први и основни мотив. Пошто су у питању ветерани, играју се редовна два сета до шест, али се почиње од 2:2. Практично одиграју се четири гема. Ако је 1:1 у сетовима, онда се игра велики тај-брејк до десет”, казао је Драган Глигорић, један од организатора “Бечеј опен-а”.

Учешће на тениским теренима покрај Тисе узела су 32 играча из целе Војводине. У категорији 35+ такмичило се девет тенисера, у категорији 45+ њих 12, код ветерана 55+ снаге је одмерило девет такмичара, док су се у најстаријој категорији 65+ на мрежама нашла два тенисера.

“Сваке године имамо двадесетак турнира, који су углавном лепо посећени. Просечно имамо око 40 играча. Највећа поента је та да људи који играју тенис иду у друга места и да позивају колеге да дођу код њих на турнир. Турнир је, по мом мишљењу, успешан ако има барем 20 домаћих играча“, казао је Ђорђе Мо- ток, председник Тениских ветерана Војводине.

Јовица Мацавура из Куле победник је турнира у категорији 35+, Владимир Брнић из Зрењанина у категорији 45+, једини Бечејац који је првак категорије, био је Драган Глигорић у 55+, док је у најстаријој 65+ категорији победу однео Драган Крњетин.

Вукашин Љубојев