Стони тенис: Након две године поново одржан „Коленица куп“

Стонотениски клуб Бечеј организовао је 32. отворено првенство Бечеја за ветеране, познатије као Коленица куп.

На 14 столова у спортском центру надметао се 131 такмичар у шест категорија, а осим апсолутне, где су право учешћа имали сви играчи, било је још пет узрасних категорија за стонотенисере од 35 па до преко 70 година.

“Људи су доста дуго били затворени и није било дешавања. Када се ситуација са корона вирусом мало смирила, почела су распитивања у вези са окупљањем, јер људи знају шта значи Коленица куп и да је то интересантан турнир. Једва смо дочекали, мада можда термински нисмо погодили јер је врућина, али нисмо имали другог избора за летње издање турнира. Ипак, људи су срећни што су дошли и што се видимо после две године неиграња. Претходна коленица је била у фебруару 2020. године”, рекао је председник Стонотениског клуба Бечеј, Горан Драгин.

Турнир је окупио љубитеље овог спорта из целе Србије, Румуније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Ове године Коленица куп је по први пут угостио играче из Италије и стонотенисера из Уругваја, који је на припремама са српском парарепрезентацијом.

Након надметања, стонотенисери су „треће полувреме“ провели у оближњем угоститељском објекту где наставили са разменом искустава, упознавањем и дружењем.

Вукашин Љубојев